Wintertips

Ik kreeg een paar dagen geleden de vraag of ik nog enkele kledingtips had met het oog op de winter. Kou en een ilizarov-frame zijn natuurlijk geen fijne combinatie. Temperaturen boven de 23 graden en een ilizarov-frame trouwens ook niet, maar goed, daar gaat het nu niet om. Je kunt natuurlijk flink gaan koukleumen buiten en vervolgens de föhn op je frame zetten om weer op temperatuur te komen… Maar voorkomen is beter dan genezen zullen we maar zeggen ;) Hieronder enkele algemene en kou-kledingtips:

1. Zorg dat je in ieder geval één goede broek hebt om over het frame aan te trekken. (Aangepaste) trainingsbroeken zijn binnenshuis wel ok, maar soms wil je er voor de buitenwereld iets minder sjofel uitzien. Het makkelijkste is om een tussenstuk te plaatsen aan de binnenkant van de broekspijp. Aan de buitenkant van de broekspijp plaats je dan een rits die zowel boven als onder open geritst kan worden. Hieronder twee foto’s van mijn favoriete ‘ilizarov-broek’.

Aangepaste broek © L. Rugebregt 2012

2. Je zult na een tijdje merken dat je een onderbroek/hipster vrij gemakkelijk over het frame heen kunt wriemelen, tot die tijd is het ’t makkelijkste om de naden van een paar exemplaren te voorzien van klittenband of knoopjes.

3. Ik had een beige hoes voor om het frame en onder de broek. Boven en onder elastiek zodat het mooi afsluit rondom het frame, en klittenband over de gehele lengte om de hoes vast te maken. Heb je een frame aan je onderbeen en bovenbeen, dan kun je het beste kiezen voor 2 hoezen of 1 grote hoes.

4. Ik had ook een colsjaal gekocht via een online webwinkel, deze is in de rondte dicht en kun je makkelijk over het frame heentrekken. Aan de bovenkant zat al een koord vast waarmee ik de sjaal boven het frame dicht kon trekken. Aan de onderkant reeg ik een veter door de gebreide stof heen, op die manier kon ik de colsjaal ook aan de onderkant dichttrekken. Ik droeg deze colsjaal om mijn frame als ik mijn spijkerbroek aanhad die boven mijn knie was afgeknipt, en waar ook een rits van onder tot boven in was gezet. Wederom, heb je een frame aan je onder- en bovenbeen, kies dan voor 2 colsjaals. Je kunt natuurlijk ook aan een kleermaker vragen om een (gevoerde) hoes te maken aangepast aan jouw frame en voorkeuren.

5. En laten we vooral niet vergeten dat we geen koude voeten willen krijgen. Ik had gevoerde korte laarsjes gekocht waarvan ik de schacht makkelijk om kon buigen. Weetje: mijn onderste pen zat ter hoogte van mijn enkel, net boven de ‘bobbel’ aan de buitenkant van de enkel. Ik heb begrepen dat het in België niet is toegestaan om schoeisel te dragen zonder veters. Aan de veters wordt dan een haakje vastgezet met een touwtje dat weer vastgezet wordt aan het frame om je voet constant in een hoek van 90 graden te houden. Ik zou zeggen… lak daaraan, dan bind je maar een veter (of elastiek o.i.d.) om je laars waar dat haakje aan vastgezet kan worden.

Boven: aangepaste hipster en colsjaal | Onder: hoes en laarsjes © L. Rugebregt 2012

6. Wat ook slim is, als je bovenstaande hoezen e.d. niet  kunt laten maken of aanschaffen, is om een warme sjaal (bv. van fleece) om je frame heen te wikkelen en deze vast te zetten met veiligheidsspelden. Huppakee, broek eroverheen, niemand die het ziet, maar jij hebt het wel warm. Dit zag ik een keer bij een jongen die een frame om zijn onder- en bovenbeen had. Zo leer je nog eens van elkaar.

7. En dan als laatste een tip voor de dames die het makkelijker vinden om rokjes en jurkjes te dragen. Leggings rekken vrij gemakkelijk mee. Ik deed dit bij het gips, maar het kan natuurlijk ook met het frame: knip de ene pijp voor een gedeelte af en kijk of je het over je frame heen kan trekken. Dan is in ieder geval je been boven het frame warm en natuurlijk het andere been.

.

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN | PINTEREST

.

Posted on: 1 november 2012, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *