Vers van de Pers: Nieuwe inzichten standscorrectie

Ik kwam zonet het volgende bericht tegen via @umc_utrecht:

Nieuwe inzichten in standscorrectie technieken bij versleten kniegewricht

Door de nadelen van gewrichtsvervangende knieprotheses (‘nieuwe knie’) op jonge leeftijd, is er de laatste tijd meer interesse in operaties die het plaatsen van een knieprothese kunnen uitstellen. Orthopedisch chirurg Martijn Brinkman vergeleek verschillende nieuwe operatietechnieken waarbij men de stand van het been corrigeert als behandeling voor gewrichtsslijtage. Hij promoveert vandaag aan het UMC Utrecht en concludeert dat het gebruik van deze technieken en nieuwe fixatiematerialen veilig is, een beter voorspelbaar resultaat oplevert, pijn vermindert en de hersteltijd verkort […] lees verder

Als ik mij niet vergis, is dit een soortgelijke operatie die ik vorige week donderdag heb ondergaan aan mijn heup. In eerste instantie dacht ik dat dit artikel over het ilizarov-frame zou gaan, gezien de titel, maar nu begin ik me ineens te bedenken, zou deze operatie een alternatief kunnen zijn voor het ilizarov-frame…?

Lees hier het proefschrift van Martijn Brinkman.

Bron afbeelding: www.umcutrecht.nl
Bron afbeelding: www.umcutrecht.nl
Posted on: 9 april 2013, by : Liselore

2 thoughts on “Vers van de Pers: Nieuwe inzichten standscorrectie

 1. Hallo Liz,
  Ik hoop dat je inmiddels weer een stuk beter bent.
  Zou mooi zijn als je hier mee een frame zou kunnen ontlopen. Ik denk dat het afhangt van de grootte van de standverandering. Te veel in een keer zou voor spieren en zenuwen een probleem kunnen zijn.
  Eerst maar deze hobbel nemen. Sterkte

  1. Hi Hilde,

   Het gaat (langzaam) weer de goede kant op.
   En natuurlijk is elke operatie afhankelijk van meerdere factoren. De reden dat ik twee weken geleden geen ilizarov-frame kreeg voor mijn bovenbeen, is omdat er naar buiten werd gedraaid. Naar buiten draaien zorgt er juist voor dat de zenuwen en pezen niet opgerekt hoeven te worden maar juist meer ruimte krijgen.
   Heb jij inmiddels al meer zicht op een operatiedatum?

   Groetjes,
   Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *