Post-frame detox

Een optelsom. Binnen 1 jaar tijd: 2 keer onder narcose + een paar dagen 24/7 medicatie via infuus (waaronder zware pijnstilling te vergelijken met morfine) + maanden achtereen dagelijks 8 paracetamol, 3 diclofenac (ontstekingsremmer) en voor het slapen gaan een morfinepreparaat + een tijdje slaapmedicatie geprobeerd + maandenlang slikken van supplementen die niet allemaal op natuurlijke basis waren + aan het einde van de rit langzaam afbouwen van alle medicatie = (maanden later nog steeds) heel veel pukkels en ontzettend veel niet-lichaams-eigen stoffen in mijn bloed.

Tijd voor een post-frame-detox! Nog afgezien van het feit dat ik mensen de stuipen op het lijf jaag met mijn lijkbleke gezicht vol pukkels, voel ik mij fysiek gezien ook nog steeds niet on top of the world. En laat ik meteen maar eerlijk zijn, het feit dat mijn voorheen puntgave huidje al meer dan een jaar geteisterd wordt door hardnekkig terugkerende pukkels, doet me soms (figuurlijk) gillen van frustratie.

Maar hoe kun je nu het beste detoxen? En, op natuurlijk basis, want het heeft naar mijn mening weinig zin om alle chemische troep uit je systeem te willen werken met nieuwe chemische troep. Detoxpillen op natuurlijke basis? Mwah… Heb ik ooit eens geprobeerd, geen effect. Speciale detoxthee? Ook al geprobeerd, geen effect. Tja, wat dan? Dan speur je Pinterest af naar DIY detoxrecepten, en ik heb er één gevonden die ook nog eens amper iets kost. Het is eigenlijk heel simpel: ik vul ’s avonds een kan water met een paar schijfjes citroen (reinigende werking), schijfjes komkommer (verwijdert  afval- en chemische stoffen), plus een paar blaadjes munt  (positief effect op de maag en darmen), en in de loop van de volgende dag drink ik de kan leeg. Let op: ik was altijd eerst de schil van de citroen en komkommer, en ook de blaadjes munt.

Daarnaast heb ik mij bij De Tuinen laten vertellen dat brandnetel een bloedzuiverende werking heeft. Daarom drink ik elke ochtend een pot brandnetelthee. Ook slik ik dagelijks vitamine D3 supplementen, dit is niet alleen goed voor sterke botten, maar heeft in mijn geval ook te maken met een gebrek aan zonlicht. Ik heb maanden binnen gezeten en amper zonlicht op mijn snoet gehad, en dit kwam met name naar voren in mijn bleke voorkomen. Inmiddels beginnen de pukkels op mijn gezicht langzaamaan weg te trekken, en denk ik op de goede weg te zijn.

Dus, mijn manier van post-frame-detoxen bestaat (heel simpel) uit: water met citroen, komkommer en munt, brandnetelthee en vitamine D3 supplementen. Simpel, doch effectief.

Detox © L. Rugebregt 2013

 

.

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN | PINTEREST

.

Posted on: 8 januari 2013, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *