O-Notities #3 | Ontkenning

Nog 5 weken en 5 dagen, op 6 mei, dan volgt er weer een operatie. De laatste maanden/weken heb ik deze datum zo min mogelijk ‘betekenis’ proberen te geven in mijn gedachten. Ik heb mij gericht op het vinden van een gelijkvloers woning om te kunnen revalideren en op, nou ja, gewoon ‘leven’. 6 Mei is een operatiedatum, niet meer en niet minder, maar inmiddels komt de maand mei wel heel erg dichtbij…

Het is niet dat ik er tegenop zie, of dat ik er bang voor ben, maar ik wil er gewoon liever niet aan denken. Ik wil er niet aan herinnerd worden dat ik weer geopereerd ga worden. Nee, dat is niet waar. Dat ik geopereerd ga worden, dat kan ik heel goed accepteren. Van de hele operatie krijg ik toch niets mee, het is met name het traject van de eerste dagen die op de operatie volgen. De meeste mensen gaan naar het ziekenhuis om beter te worden. Dat ga ik natuurlijk ook, maar de realiteit is wel dat ik wandelend en ‘gezond’ het ziekenhuis in ga, om er – letterlijk – gebroken weer uit te rollen.

Ik lijk mij maar niet te kunnen verzoenen met de gedachte, de realisatie dat ik vanaf 6 mei (weer) voor langere tijd mijn leven niet kan leven zoals ik dat wil. Ik heb mij ook nog steeds niet verdiept in de papieren over standscorrecties aan het bot – osteotomie – die hier al weken op mijn bureau liggen. Het is een soort ontkenning denk ik. Lichtpuntje is echter wel dat deze operatie iets minder lang zal (horen te) duren dan de andere operaties, en op die manier hoop ik wat minder extreem (misselijk) te reageren op de narcose.

Plus… de operatie zal plaatsvinden in het voorjaar en de revalidatie zal doorlopen tot in de zomer! Dat betekent veel in het zonnetje zitten! En bot groeit nu eenmaal stukken beter onder de invloed van natuurlijk zonlicht ;)

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

Posted on: 27 maart 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *