O-notities #1 | Second Opinion

Zoals ik in de laatste ilizarov-notities al aankondigde, zal ik in 2014 bloggen over verdere operaties – en alles daaromheen – onder de noemer O-notities. Inmiddels zijn we alweer over de helft van de eerste maand van 2014, en meldde ik mij vorige week donderdag dan eindelijk bij dr. van Heerwaarden in de Maartenskliniek, Woerden.

Ik had een afspraak staan met twee doelen: een second opinion en om te besluiten of ik mij definitief verder zou laten behandelen door dr. van Heerwaarden (dr. van Roermund gaat per 1 maart 2014 met pensioen).

Om te voorkomen dat ik mij zou laten overdonderen tijdens het gesprek, en de deur uit zou lopen zonder de vragen gesteld te hebben die ik wilde stellen, en gezegd te hebben wat ik wilde zeggen, was er een vriendin mee om mij bij de les te houden. Gelukkig was alleen al haar aanwezigheid genoeg om rustig te blijven en het gesprek aan te gaan, *eeuwig dankbaar*!

Hoewel ik nog niet helemaal helder heb wat ik precies van dr. van Heerwaarden vind, heeft deze dokter op één punt al een spierwit voetje bij mij weten te halen, namelijk dat hij mij bevestigde in mijn vermoeden dat de correctie in mijn linkeronderbeen (m.b.v. het ilizarov-frame) maar gedeeltelijk is geslaagd.

De O-stand is dan wel uit het onderbeen, maar er is nog steeds sprake van een draaifout waardoor mijn knie naar binnen staat en mijn voet naar buiten. Allebei mijn voeten staan op dit moment (onelegant) ver naar buiten. Er zullen zeker nog meerdere operaties nodig zijn om het linkerbeen alsnog te ‘fixen’ en het rechterbeen in de juiste stand te corrigeren.

Ik zal jullie niet vervelen met de technische details van de (mogelijke) vervolgoperaties zolang er nog geen concreet plan de campagne bekend is. Gisteren zijn hiervoor nieuwe röntgenfoto’s en een CT-scan gemaakt, waar ongetwijfeld flink wat berekeningen op losgelaten zullen worden, en waarvan ik volgende week maandag de uitkomsten zal horen.

Wel zal eerst het rechterbeen geopereerd worden omdat ik daar nu constant pijn aan heb. Ik kan bijna niets doen of mijn slijmbeurs is weer overbelast. Van dr. van Heerwaarden heb ik begrepen dat dit te maken heeft met de onnatuurlijke stand van mijn been op dit moment, waardoor de slijmbeurs continu geïrriteerd wordt. Auw…

Maar goed, na volgende week maandag zal ik beslissen of ik definitief in zee ga met dr. van Heerwaarden als mijn ‘nieuwe’  arts/orthopeed, waarbij dr. van Roermund langs de zijlijn nog steeds in de gaten zal houden of alles wel tot een goed einde komt met deze ‘dame’, waarover hij tijdens de overdracht aan dr. van Heerwaarden gezegd zou hebben: “Die weet wel wat ze wil.”

Uhuh… Damn right dat ik dat weet ;)

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

Posted on: 21 januari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *