Littekens

Ik zat laatst te kijken naar mijn benen en voor het eerst vielen mij de littekens écht op. Voorheen besteedde ik er niet zoveel aandacht aan. Ze waren er nu eenmaal en in vergelijking met het frame vielen ze eigenlijk een beetje in het niets. Maar inmiddels is het frame een kleine zeven maanden geleden verwijderd en zijn de littekens echte  eyecatchers geworden. 

Zoals op de afbeeldingen te zien is, zijn het vrij donkere littekens. Het langwerpige litteken net onder de knie is het litteken van de incisie die is gemaakt om het bot te kunnen breken. Deze is dan ook een stuk lichter omdat het meteen gehecht is. Met name de littekens aan de binnenkant van mijn been, zijn duidelijk de wonden geweest die het meeste te verduren hebben gehad.

Als bonus heb ik een paar extra littekens overgehouden van de brace. Hierin zat nikkel verwerkt (waar ik uitslag van krijg) en dit zijn de lichte vlekjes die langs de binnenkant van mijn been lopen. Dat is in ieder geval iets waar ik de volgende keer al rekening mee kan houden: de brace niet direct op de huid dragen. Op dit moment smeer ik de littekens elke ochtend en avond in met calendula-creme in de hoop de genezing van de huid en het onderhuidse weefsel te stimuleren.

Ik weet dat je deze littekens door middel van plastisch chirurgie over een paar jaren weg kan laten werken. Maar omdat ik geen idee heb hoe het huidige verzekeringsstelsel er over een paar jaar uitziet, en of de verzekering dan nog wilt vergoeden, start ik bij deze de zoektocht naar effectieve middeltjes om littekens weg te werken…

 

.

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN | PINTEREST

.

Posted on: 20 november 2012, by : Liselore

4 thoughts on “Littekens

  1. Als effectief middeltje zou ik je johanneskruidolie willen aanraden. Kijk maar naar het lidteken van Elynn en je weet hoeveel effect deze olie heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *