Lachen is het beste medicijn

Pijn is niet fijn, maar op de één of andere manier ‘vergeet’ je het toch sneller dan je zou denken. Ook ik kan mij de pijn die het ilizarov-frame veroorzaakte niet meer duidelijk voor de geest halen. Toch weet ik heel goed dat het pijn deed, heel veel pijn. Maar echt herinneren? Totdat ik een paar nachten geleden niet in slaap kon komen, van de pijn, in mijn linkerbeen, en ik weer wakker lag… van de pijn.

Wanhopig probeerde ik in allemaal rare houdingen te gaan liggen om de pijn te verlichten, wat toen ik in het frame zat natuurlijk niet kon waardoor ik ‘gedoemd’ was om de pijn te verdragen terwijl ik op mijn rug lag te kniezen. Maar zelfs het draaien hielp niet, ook de White Noise met geluidsopnamen van Zwitserse koeienbellen hielp niet. En na een nacht draaien en niet kunnen slapen, vroeg ik mij de volgende dag af: hoe loste ik dat op toen ik in het frame zat?

Na een tijdje peinzen wist ik het weer. Er waren twee dingen die mij toentertijd af konden leiden van de pijn. Het eerste was gitaarmuziek, niet van de radio, maar live. Toen mijn oom voor zijn verjaardag een nieuwe gitaar kreeg en daarop begon te spelen leek mijn hele lichaam te ontspannen en vloeide de pijn weg. Raar, maar echt waar. Maar aangezien je niet iemand kunt vragen om je elke avond in slaap te ‘gitaarspelen’, had ik ook een ander alternatief: lachen! ’s Avonds voor het slapen gaan keek ik altijd een paar filmpjes van Simon’s Cat. Giechelend lag ik onder mijn dekbed te genieten van de filmpjes zodat ik met een lach op mijn gezicht mijn ogen sloot. Soms hielp het, soms ook niet, maar het was altijd de moeite waard.

Dus, voor alle mensen die van de pijn niet kunnen slapen (en ja, daar word je waanzinnig chagrijnig van), zorg dat je kunt lachen, o.a. door naar Simon’s Cat te kijken: http://www.youtube.com/user/simonscat

Simon's Cat © Simon's Cat Ltd

 

.

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN | PINTEREST

.

Posted on: 6 maart 2013, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *