Kussentjes!

Een van de meest frustrerende ervaringen van het ilizarov-frame vond ik toch wel dat ik nooit eens lekker kon zitten of liggen. Het been moest continu omhoog in een gestrekte houding liggen. Dit is om ervoor te zorgen dat je spieren ‘opgerekt’ blijven en het vocht in je been ‘weg kan lopen’. Allemaal mooi en wel, maar comfortabel is iets anders, met name voor de enkel en de knie.

Onder mijn enkel/hak lag dan ook voortdurend een opgerolde handdoek zodat mijn enkel niet ging hangen, en onder mijn knieholte mocht ik niets leggen anders zou het been niet echt gestrekt zijn. Overdag op de bank vond ik dit het merendeel van de tijd nog wel uit te houden, ’s nachts werd ik echter gillend gek van mijn knie en enkel. Met name mijn knie deed na verloop van tijd zoveel pijn dat ik er toch een opgerolde handdoek onder schoof en na een paar maanden zelfs een (dun) kussen. Het nadeel van handdoeken is echter dat ze zo ruw voor de huid zijn, het is helemaal niet zacht. En een kussen onder de knie nam ook weer zoveel ruimte in in mijn bed dat al bezaaid was met kussens om dat been maar gestrekt omhoog te houden.

Maar zaterdag vond ik bij de Xenos ineens twee kussentjes die een (mogelijke) oplossing kunnen bieden. Ze zijn zacht doch lekker stevig, de hoesjes kunnen eraf (zodat je ze ook nog eens kunt wassen) en ze zijn lekker klein. Ik zie het al helemaal voor me, als ik over een tijdje een ilizarov-frame om mijn rechteronderbeen heb, met mijn knie en enkel op deze lekkere zacht kussentjes.

Kussentjes © L. Rugebregt 2012

Xenos | Kussentje memory foam | 30 x 13 x 8 cm | 3.99 euro per stuk

.

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN | PINTEREST

.

Posted on: 10 december 2012, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *