Ken je dat… Zon versus Regen

Ken je dat… van die dagen dat het wel constant avond lijkt. Het is buiten zo grijs en regenachtig dat je om twee uur ’s middags al je lampen aandoet, en op de één of andere (ongelukkige) manier wil er maar niets productiefs uit je handen komen. Natuurlijk, je kunt genoeg dingen bedenken om te doen, maar het enige dat je doet is doelloos op de bank hangen, of met een lege blik naar je computerscherm staren.

En dan ineens, volslagen onverwacht, neem je vanuit je ooghoeken een straaltje licht waar. Met een ruk draai je je om naar het raam, zou het zomaar kunnen, echt, zo helemaal vanuit het niets… ZON!!! De wolken schuiven opzij zodat die waardevolle bundeltjes zonlicht, extra mooi door de regendruppels op het raam, naar binnen kunnen schijnen om het tekort aan vitamine D in je lichaam weer aan te vullen.

In je hoofd begint het te zingen “Let the sunshine! Let the sunshine in!” Je voelt dat de temperatuur van je humeur, dat tot onder het vriespunt was gezakt, stijgt tot tropische temperaturen, je energielevel krijgt ook meteen een instant boost en ach, waarom ook niet… misschien heb je wel zin om een dansje in de zon te maken.

Zon © Bob Rugebregt 2012

Totdat… verdorie… de grijze lucht en regen weer de overhand nemen…

Regen © Bob Rugebregt 2012

.

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN | PINTEREST

.

Posted on: 27 december 2012, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *