Ilizarov-notities #7 | CT-niveau [deel I]

.

Eerder deze week schreef ik dat dr. van Roermund een spoed CT-scan had aangevraagd om te laten berekenen in hoeverre mijn knieën naar binen staan gedraaid. Een dag later belde hij mij al terug, vlak nadat de ilizarov-notities #6 online was gegaan.

Hoewel ik werkelijk ALTIJD gelijk wil hebben (irritant karaktertrekje van mij), had het me gelukkig gemaakt als de uitkomst van de CT-scan niet zoals verwacht, maar zoals gehoopt zou zijn… Helaas. Uit de CT-scan is gebleken dat de ‘draaifout’ in mijn benen gecorrigeerd moet worden vanaf de heupen en niet enkel vanaf de knie. De kromming in mijn onderbenen blijkt een compensatie geweest te zijn voor een draaifout die bij de heupen is begonnen. Mijn heupen zouden naar voren zijn gedraaid en de knieën naar binnen, waardoor mijn onderbenen naar buiten zijn gaan groeien. Wat ook verklaard waarom mijn linkervoet, na correctie van het linkeronderbeen, nog steeds naar buiten staat. Snappen jullie ‘m nog? Ik eigenlijk niet echt.

Aankomende dinsdag moet ik me dus als de bliksem weer melden bij de polikliniek Orthopaedie om met dr. van Roermund de CT-scan te bekijken, te bespreken en te beslissen hoe nu verder. Want mijn traject, waarvan ik nu dacht op de helft te zitten, heeft een nieuw einde gekregen dat nog lang niet in zicht is. Mijn bovenbenen zullen namelijk ook geopereerd moeten worden, hoewel ik heb begrepen dat hier geen ilizarov-frame voor ingezet hoeft te worden. Dr. van Roermund wil het bot onder de heup breken, meteen in de juiste stand draaien en vastzetten met platen. Revalidatietijd: tien weken met loopkrukken… per bovenbeen. Maar goed, aanstaande dinsdag zal ik meer horen.

Nog vier dagen tot de operatie, alleen is de grote vraag, welke operatie? 

TO BE CONTINUED
(AGAIN)

.

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN | PINTEREST

.

Posted on: 31 maart 2013, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *