Ilizarov-notities #6 | Röntgen-niveau

.

Gisteren was ik weer te vinden in het UMC Utrecht en ik was duidelijk wat zenuwachtiger dan ik zelf had verwacht. Toen ik de bus uitstapte bij het ziekenhuis vergat ik acuut om uit te checken… terwijl ik de hele tijd mijn ov-chipknip in mijn hand vasthield… *bruin-haar-maar-blonde-actie*.

Uiteindelijk heb ik mij van 9.15 tot 13.30 mogen ‘vermaken’ in het UMC. Aan lichaamsbeweging ook geen tekort, het programma was als volgt: polikliniek orthopaedie – afdeling radiologie (röntgenfoto en CT-scan) – terug naar de polikliniek orthopaedie – gipskamer – screening apotheek (ja, die zit er tegenwoordig ook bij) – screening anesthesie – laboratium (bloedafname) – verpleegkundige screening. Totale uitloop van het programma: 1,5 uur. ‘Je hebt voor de rest van de dag toch geen andere plannen gemaakt?’ Uhm… jawel…

Maar goed, ik had natuurlijk nog wel wat vragen aan dr. van Roermund, want vond hij ook niet dat mijn knieën nog behoorlijk naar binnen stonden? En die voet die ook nog naar buiten stond? En, en, en, en, en… het is toch NIET allemaal voor NIETS geweest?! (Aansteller…) Laat ik beginnen bij het goede nieuws, gisteren is er nog eens een röntgenfoto gemaakt, maar dit keer, na anderhalf jaar, ook met het rechterbeen erop. Uit de röntgenfoto blijkt in ieder geval duidelijk dat het heup-, knie- en enkelgewricht van mijn linkerbeen nu met elkaar te verbinden zijn in één rechte lijn. Als je het ook vergelijkt met het rechterbeen, dan zie je dat daarvan het kniegewricht nog ver buiten die rechte lijn valt. Dus EINDELIJK zag ik dat mijn been wel degelijk recht(er) was geworden (ook al blijf ik erbij dat die lijn door het bot van mijn onderbeen wel iets meer écht door het midden van het bot had kunnen lopen, maar ja, perfectionisme…). Het is dus vanaf de buitenkant niet zo goed te zien, maar op ‘röntgen-niveau’ is het dus allemaal een stuk rechter.

Wat betreft de knieën bleek ik toch wel een punt te hebben, want dr. van Roermund meende toch ook dat de knieën behoorlijk naar binnen staan, en heeft daarom gisteren nog een CT-scan aangevraagd om de exacte stand/draaiing van mijn knieën te laten berekenen. Op het waarom kreeg ik geen duidelijk antwoord, maar het was iets in de trend van ‘dan kan er rekening mee gehouden worden bij het rechterbeen’. Ja maar… waarom nu pas en niet al bedacht voor het linkerbeen? Dacht ik. Even wachten maar met het uitspreken van die gedachte, ik verwacht vandaag of morgen een telefoontje om de uitslag van de CT-scan te bespreken en van daaruit kan er weer verder gekeken (of gediscussieerd) worden.

En dan mijn voet, zelfs de gipsmeester leek verbaasd dat de voet nog naar buiten staat. Het blijkt namelijk dat mijn voet tijdens de operatie al 20 graden naar binnen was gedraaid. Daar wist ik niet van, en ik ben daar gisteren ook niet echt op doorgegaan. Misschien ook maar even meenemen op mijn vragenlijstje als de uitslag van de CT-scan bekend is.

Over het algemeen kreeg ik bij dr. van Roermund en de gipsmeester het gevoel dat het resultaat van het linkerbeen wel degelijk OK is, maar dat we allemaal wel een beter resultaat hadden verwacht. Dit is natuurlijk allemaal onuitgesproken, want als er iets is wat ik heb geleerd van medici, is dat ze nooit rechtstreeks uitspraken doen over ‘tegenvallende’ resultaten of een rechtstreeks antwoord geven op een directe kritische vraag.

Om wel even met een positieve noot af te sluiten, na gisteren ben ik (toch) niet mijn ‘vertrouwen’ verloren in dr. van Roermund, mocht er aan de hand van de CT-scan blijken dat er werkelijk iets niet helemaal goed ingeschat is van tevoren, ik heb wel het gevoel dat dr. van Roermund dit (indien nodig) zou kunnen ‘…rechtzetten…’

TO BE CONTINUED

P.S. Om ook meteen een update te geven over mijn (donkere) littekens. Ik heb gisteren begrepen dat de littekens al echt in de huid zitten en dat er (t.z.t.) een plastisch chirurg aan te pas moet komen. Overigens heb ik er wel een theorie over, namelijk dat door mijn Aziatische bloed het pigment van mijn littekenweefsel veel donkerder is dan bij een Westers persoon het geval zou zijn. Dus bij deze staak ik het insmeren van mijn littekens, en stap ik weer over op mijn vertrouwde vaseline-komkommer-aloë-vera-bodylotion.

.

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN | PINTEREST

.

Posted on: 27 maart 2013, by : Liselore

One thought on “Ilizarov-notities #6 | Röntgen-niveau

  1. He, ik kan me niet voorstellen iemand je een aansteller vind na zo’n lange in het frame met alle ellende van dien.
    Ik ben blij dat je nog vertrouwen hebt, maar dat is misschien ook eigenbelang :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *