Ilizarov-notities #5 | 4 April

.

En toen kreeg ik vorige week vrijdag ineens een telefoontje. De operatie aan mijn rechterbeen zal plaatsvinden begin april. 26 maart, na mijn afspraak (deze had ik zelf al gemaakt) met dr. van Roermund, kan ik meteen door naar de gipskamer om het frame aan te meten, langs bij de anesthesie en daar achteraan ook meteen de verpleegkundige screening. ‘Daar ben je wel een ochtend druk mee.’ Nee zeg, inderdaad, maar gelukkig kan het allemaal op één dag. ‘Vind de operatie weer plaats op een maandag?’ ‘Nou, deze keer op een donderdag, 4 april.’ Ahaaaa! Mooi! In plaats van twee weken van tevoren weet ik nu dus al een kleine vier weken van tevoren de exacte datum wanneer ik onder het mes ga.

Nou ja, voordat ik onder het mes ga heb ik nog wel wat vragen voor dr. van Roermund naar aanleiding van het ‘lichtelijk teleurstellende resultaat‘ van mijn linkerbeen. Ik wil nog steeds weten waarom mijn linkerbeen er esthetisch gezien niet veel rechter op is geworden, en of het ook daadwerkelijk een preventief effect zal hebben op het vroegtijdig slijten van de enkel- en kniegewrichten.

Maar goed, ervan uitgaande dat al mijn zorgen over mijn linkerbeen voor niets zijn en de operatie aan mijn rechterbeen doorgaat,  heb ik inmiddels het gevoel alsof ik onder een continue tijdsdruk sta. Nog drie weken… Het is niet alsof ik niets meer kan doen nadat ik in het frame zit, maar ik kan daarna maanden achter elkaar amper de deur uit, ik mag al blij zijn als ik zonder al te veel pijn en gehijg de badkamer en het toilet weet te bereiken. Fysieke afspraken moeten nu binnen drie weken plaatsvinden, daarna kan het niet meer

Eigenlijk krijg ik een beetje de neiging om onder een steen te  kruipen. Ditmaal weet ik precies wat me te wachten staat, en laat ik maar gewoon open kaart spelen, ik zie er tegenop. Heeft iemand een tijdmachine? Dan wil ik graag naar het moment dat het rechterbeen al lang en breed weer uit het frame is…

.

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN | PINTEREST

.

Posted on: 13 maart 2013, by : Liselore

2 thoughts on “Ilizarov-notities #5 | 4 April

  1. Hoi Liz,

    Ik zou liever zeggen: als je been al lang en recht uit het frame is. Ik leef met je mee en hoop dat het deze keer minder lang duurt.

    Sterkte,
    Hilde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *