Ilizarov-notities #27 [slot]

Het jaar 2013 is alweer bijna om en onvermijdelijk ga je dan toch terugblikken op het afgelopen jaar, ook ik betrapte mezelf  laatst op gemijmer. Zo was ik begin dit jaar in de veronderstelling nog maar één operatie (ilizarov-frame) te hoeven ondergaan. Maar eind maart / begin april werd duidelijk dat de O-stand in mijn benen al in de heupen begint, en dat een standscorrectie vanaf de knieën niet voldoende zou zijn om deze afwijkende stand te corrigeren (en vroegtijdige slijtage van de gewrichten te voorkomen).

Hiermee werd niet alleen de eerste operatie aan mijn linkeronderbeen gedeeltelijk teniet gedaan – naar mijn mening dan, dr. van Roermund spreekt nog steeds van een geslaagde operatie – ineens moest ik ook rekening gaan houden met (nog) meer operaties/standscorrecties.

Een paar dagen later – op 4 april – werd er dan ook geen ilizarov-frame geplaatst om mijn rechteronderbeen, maar werd er een standscorrectie uitgevoerd aan mijn rechterheup. Een lading bloedverlies en een hartritmestoornis verder, zorgden ervoor dat ik in de nacht na de operatie ook nog een bloedtransfusie nodig had.

Helaas ging ook de revalidatie niet van een leien dakje door – wederom – een vertraagde botgroei, een geïrriteerde slijmbeurs en aanhoudende pijnklachten, waarmee ik uiteindelijk de alternatieve weg insloeg van dry needling en acupunctuur.

Inmiddels ‘loop’ ik ver achter op mijn revalidatieschema, maar ben ik wel back on track en heb ik inmiddels niet meer constant pijn, waardoor ik eindelijk weer aan de slag kan gaan om de verloren spierkracht in mijn rechterbeen terug te winnen.

Dr. van Roermund gaf tijdens mijn laatste bezoek ook aan niet te weten of hij verder opereren – na de complicaties met de botgroei en het bloedverlies – naar zichzelf toe kan verantwoorden. En inmiddels was ik ook al een stuk vertrouwen in hem kwijt geraakt en heb ik gevraagd om een second opinion.

Op dit moment staat er een afspraak in januari met dr. van Heerwaarden bij de Sint Maartenskliniek in Woerden. Ik ben benieuwd naar de visie van deze arts op mijn geval, de operaties en resultaten tot nu toe, en een nieuw plan de campagne.

Maar goed: I’m still alive and kicking, weliswaar met benen die, na twee operaties, alles kunnen behalve kicken. Ik heb  besloten om voor de rest van 2013 deze issues even te ‘parkeren’, om er in 2014 weer vol goede moed tegenaan te gaan.

P.S. Omdat de ilizarov-notities eigenlijk nooit over het ilizarov-frame zijn gegaan, en er inmiddels ook een standcorrectie heeft plaatsgevonden zonder een ilizarov-frame, heb ik besloten om voortaan verder te gaan onder de noemer O-Notities. Niet de ‘O’ van ‘Oh oh… foute boel’, ‘Oh nee!’, mijn bloedgroep: ‘O positief’ of ‘Orthopaedie’, maar simpelweg de ‘O’ van de O-stand in mijn benen *knipoog*.

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

Bron
Bron
Posted on: 28 december 2013, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *