Ilizarov-notities #21 | Update littekens

.

Nu er, sinds de heupoperatie een half jaar geleden, weer een litteken bij is gekomen, is het weer eens tijd geworden voor een litteken-update (eerdere updates vind je hier en hier).

Sinds ik in maart te horen heb gekregen dat het geen zin meer had om mijn littekens, veroorzaakt door het ilizarov-frame, in te blijven smeren – er zal een plastisch chirurg aan te pas moeten komen – vind ik het allemaal wel best. De littekens zijn zeker niet mooi en trekken meer dan genoeg aandacht, maar mij  vallen ze steeds minder op, zeker in vergelijking met mijn ‘nieuwste aanwinst’ op mijn rechterheup.

Update littekens [2] 04.10.2013 (c) LizLohren.nl

Mijn ‘wormpje’ (overigens heb ik die benaming niet zelf verzonnen) is na zes maanden nog steeds duidelijk zichtbaar en ook goed te voelen door kleding heen. Veel pijn of getrokken heeft dit litteken nooit gedaan, maar mooi genezen wilt het ook niet echt. Dit heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat een wond van binnenuit geneest en er wat dat betreft meer dan genoeg ‘werk is te verzetten’ aangezien er tot op het bot is gesneden.

Update littekens [2] © LizLohren.nl

De rij ‘spikkels’ aan weerszijden van het litteken op mijn heup zijn veroorzaakt door de nietjes (dus niet hechtdraad) die zijn gebruikt om de wond te dichten na de operatie.

.

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN | PINTEREST

.

Posted on: 4 oktober 2013, by : Liselore

One thought on “Ilizarov-notities #21 | Update littekens

  1. Dag Liz, ik heb ook zo’ n operatie met zo’n litteken gehad, komt allemaal goed. Bij mij zag het er ook zo uit, het wordt vanzelf plat en normaal . No worries. Ook zonder plastisch chirurg. Als je wilt kan ik je een keer een foto sturen van mijn grote litteken. Sterkte met alles! Groeten Amy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *