Ilizarov-notities #20 | Plan B

.

Helaas heeft de (mega!) shot corticosteroïden in mijn rechterheup geen effect gehad op de slijmbeurs die het nu al twee maanden lang nodig vindt om te ‘protesteren’ zodra ik mijn been ook maar een klein beetje teveel belast. Het is weer eens duidelijk geworden dat geen enkele operatie (cq. standscorrectie) zonder na-/bij-effecten is. Of ik nu een paar maanden in het ilizarov-frame heb gezeten, of de standscorrectie al heeft plaatsgevonden tijdens een (heup)operatie, het revalidatietraject erna duurt standaard langer dan ik had verwacht en (ok, te optimistisch) had ingecalculeerd.

Vorige week moest ik dan ook tot de conclusie komen dat ik op een ‘dood punt’ was aanbeland. Tja, hoe nu verder? Fysiotherapie heeft duidelijk geen effect meer aangezien daarbij de nadruk ligt op krachtopbouw, en mijn slijmbeurs dat echt niet (meer) trekt. Maar misschien is er nog hoop, want inmiddels ben ik ook begonnen met acupunctuur. Ik kan er nog niet zoveel over zeggen omdat er na de eerste drie behandelingen een vakantieperiode van bijna een maand tussenkwam – en ik in die tijd ook de terugslag kreeg met mijn slijmbeurs – maar mijn acupuncturist is tevens fysiotherapeut en past daarmee ook dry needling toe op de spieren in mijn rechterheup en omliggende spieren.

In alle eerlijkheid, dry needling is niet het fijnste gevoel dat er bestaat. Je spieren worden geprikkeld met behulp van een (acupunctuur)naald en dit veroorzaakt een krampgevoel en pijnscheutjes, die bij mij (helaas) vrij lang aan blijven houden. Ja, mijn spieren zijn behoorlijk ver heen, niet alleen de slijmbeurs. Toch heb ik het gevoel dat op dit moment dry needling qua fysiotherapie beter bij mij past dan (overbelasten met) krachttraining. Over op plan B dus! Krachttraining: EXIT! De focus ligt de komende weken op de ‘droge naaldjes’.

TO BE CONTINUED

.

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN | PINTEREST

.

Photo by Amy Longberry
Photo by Amy Longberry
Posted on: 18 september 2013, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *