Ilizarov-notities #19 | Corticosteroïden

.

Ik wil niet zeggen dat ik bang ben voor injectienaalden, inmiddels heb ik er al meer dan genoeg gezien die in mijn lichaam  zijn gestoken en leeg gespoten. Maar afgelopen week keek ik toch liever naar de muur dan naar de injectienaald in de hand van mijn huisarts. Zo lang had ik een injectienaald nog nooit gezien. What’s the problem? Nou ja, mijn heup dus, die is overbelast (en zoveel moeite heb ik daar niet voor hoeven doen).

Er is eerst een kuur Diclofenac doorheen gegaan en dit leek even effect te hebben, maar na een weekje Berlijn (met loopkruk!!!) was ik weer terug bij af en vonden de fysiotherapeut en huisarts het tijd voor een injectie met corticosteroïden. Ik heb me er nog even tegen verzet aangezien ik niet zat te wachten op weer een shot medicatie in mijn lichaam. Maar ja, ik wil ook weer eens op kunnen gaan bouwen qua krachttraining. Plus de haat-liefde verhouding tussen mij en mijn loopkruk begint me ook een beetje de keel uit te hangen.

Afgelopen dinsdag lag ik daarom bij mijn huisarts allemaal positieve affirmaties (ik zit op het moment ook in een Louise L. Hay fase) in mijn hoofd te herhalen terwijl de naald in mijn heup werd gestoken, het bot raakte en vervolgens een stukje terug werd getrokken waarna de inhoud van de spuit langzaam de slijmbeurs in werd gespoten. Nasty hè??? Gelukkig voelde ik er amper iets van door het verdovende middel dat ook in de spuit zat ;)

Of de injectie echt heeft geholpen weet ik nog niet. Na zo’n injectie moet je een week rust houden, maar na vier dagen heb ik nog niet het gevoel alsof het iets heeft uitgehaald.

TO BE CONTINUED

Oh! Trouwens! Kunnen jullie je nog herinneren dat ik zoveel bloed had verloren tijdens de operatie waarna een hartritmestoornis optrad? Vorige maand heb ik 24 uur een holter gedragen om mijn hartactiviteit te meten en te onderzoeken of er misschien sprake is van een hartafwijking. Inmiddels is de uitslag binnen en blijkt er (wat ik zelf ook wel wist) NIETS aan de hand te zijn met mijn hart. De woorden van de cardioloog: ‘Storm in een glas water. Ze moeten bij de volgende operatie maar beter opletten.’ Uhm… Dus dat.

.

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN | PINTEREST

.

Posted on: 7 september 2013, by : Liselore

One thought on “Ilizarov-notities #19 | Corticosteroïden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *