Ilizarov-notities #18 | (voor)Oordelen

.

De strekking van de laatste Sunday Quote op 2Z1G.nl trek ik even door naar deze blogpost. Want iedereen maakt zich er weleens ‘schuldig’ aan, een oordeel vellen over een ander, los van het feit of je de ander nu wel of niet goed kent, en zonder dat je echt op de hoogte bent van het feit dat het topje van de ijsberg wel degelijk onder de oppervlakte doorloopt. Ik probeer er de laatste tijd alerter op te zijn dat ik niet zo snel mijn ‘oordeel’ over een ander klaar heb staan. En ja, dat gaat met vallen en opstaan.

Maar dan ineens komt – onvermijdelijk – het moment dat er anderen zijn die hun (voor)oordeel over MIJ klaar hebben staan. Oh, STIK! Wat moet ik daar nu mee aan?

FYI: afgelopen april heb ik een heupoperatie ondergaan (het vervolg van een operatie aan mijn linkeronderbeen in 2011, en de tweede in een reeks van meerdere operaties aan mijn benen) waarvan ik nu nog steeds aan het revalideren ben. Hierdoor heb ik geen betaalde baan en leef ik van een bijstandsuitkering. Ja, daar ben ik gewoon heel eerlijk in!

Ook al weet ik dat ik mezelf echt niet hoef te verdedigen, het raakt me toch als ik (via via, zelden rechtstreeks) hoor dat er mensen zijn die denken dat mijn situatie te vergelijken is met ‘lekker’ vakantie houden, of dat, omdat er aan mijn hoofd en handen niets mankeert, ik gewoon te lui ben om aan het werk te gaan. Alsof het gewoon gemakzucht van mij is. In zulke gevallen komt dan altijd de gedachte bij mij op om – bij wijze van experiment – een maandje te ruilen van situatie.

Dat ik weer pijnloos en vooral soepel kan lopen. Dat ik niet meer meerdere malen per week naar fysiotherapie en acupunctuur hoef en dry needling tot het verleden behoort. Het geen probleem is om tijdens de spits in een bus of trein te staan zodat ik van en naar mijn werk kan komen. Dat ik alle projecten die ik nu op vrijwillige basis doe af kan ronden en betaald werk kan zoeken. En dat ik tegen mijn nieuwe werkgever kan zeggen dat ik voor onbepaalde tijd beschikbaar ben want er zal NOOIT meer een vervolgoperatie komen.

Dan mag jij ‘lekker’ thuiszitten en ‘vakantie’ houden…

Deze blogpost is ook gepubliceerd op 2Z1G.nl

.

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN | PINTEREST

.

Posted on: 27 augustus 2013, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *