Ilizarov-notities #17 | Picture Perfect

.

Serieus? Serieus?! S.E.R.I.E.U.S.?!?! Ik ben jong. Ik drink niet. Ik rook niet. NO DRUGS! Ik eet gezond. Ik snoep zelden. Ik slik(te) extra vitamine B en D. Ik drink brandnetelthee. IK. BEN. PERFECT.  <P.E.R.F.E.C.T.>

Helaas bewees de röntgenfoto op het computerscherm het tegendeel. Bij de breuk in mijn heup was (nog steeds) ‘zwart’ te zien. Zwart en niet wit. Zwart. Zwart staat gelijk aan een open ruimte. Ruimte waar bot zou moeten groeien. Weliswaar een minuscuul streepje zwart, maar nog steeds zwart. Een streepje door het perfecte plaatje.

Wat het is met mijn botten, behalve dat ze ‘scheefgegroeid’ zijn, weet ik niet, maar dichtgroeien wil het niet. Met het ilizarov-frame lukte het ook niet om de breuk goed dicht te laten groeien en werd er zelfs gespeculeerd over een bottransplantatie. Gelukkig kwam het toen allemaal goed door mij uit het frame te halen waardoor het bot extra geprikkeld werd en de botgroei alsnog op gang kwam.

Maar dit keer is er geen frame om te verwijderen. Na vier maanden is de breuk bij mijn heup nog steeds niet helemaal dichtgegroeid. Hoe dit kan? Geen idee! Bij ieder ander (gezond en jong persoon) is een botbreuk meestal met zes weken wel dichtgegroeid. Waar Dr. van Roermund al vreesde dat mijn lichaam niet zo makkelijk nieuw bot aanmaakt, had ik ditmaal echt het idee dat het wel mee zou vallen.

Ook de revalidatie gaat weer vrij langzaam, en aangezien ik daar behoorlijk genoeg van heb, ben ik uitgeweken naar een acupuncturiste om te kijken of acupunctuur een positieve invloed uit kan oefenen op mijn overbelaste spieren (bij-effect) en trage botgroei. Hierover in een latere blogpost meer.

.

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN | PINTEREST

.

Posted on: 16 augustus 2013, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *