Ilizarov-notities #16 | Fysiotherapie motivatie

.

Het is die hoopvolle vraag. Ik denk dat het gaat om de bevestiging op de goede weg te zijn, dat je goed bent in je werk, dat je mensen kunt motiveren, ze kunt helpen en ze hoop kunt geven…: ‘Vind je het al een beetje leuk?’

Ik weet nooit zo goed hoe ik antwoord moet geven op die vraag terwijl mijn fysiotherapeut mij (weer eens) verwachtingsvol aankijkt. Meestal blijf ik even stil, probeer ik de juiste woorden te vinden, plak een glimlach rond mijn mond en antwoord vervolgens naar alle eerlijkheid: ‘Nee, niet echt.’ En dit heeft niets te maken met het feit dat ik mijn fysiotherapeut niet mag of dat ik het idee heb dat de fysiotherapie volslagen nutteloos is. ABSOLUUT NIET.

Het punt is gewoon dat naarmate ik steeds verder kom tijdens de fysiotherapie – de kracht terugkeert in mijn been en ik steeds beter ga lopen – de gedachte dat ik het allemaal nog een paar keer opnieuw moet gaan doen, zo ontzettend ontmoedigend werkt. Nijdig spring ik dan van het ene op het andere been (voor zover dat lukt) tijdens loopoefeningen en doe ik mezelf nog eens wat extra pijn tijdens het squaten door wat dieper door te zakken.

Fysiotherapie voor mij bestaat op het moment uit weer leren lopen en krachttraining. Met als enige doel dat, zodra ik weer in topconditie ben, er weer één of twee botbreuken gemaakt kunnen worden, en het hele riedeltje weer van voor af aan begint.  Geen negatief woord over mijn fysiotherapeut, maar voordat ik het ooit over mijn lippen ga krijgen dat ik fysiotherapie leuk vind – en met een grijns voor oor tot oor de zaal door huppel, ren, dans, zonder mokken ga roeien, fietsen, lachend de crosstrainer opstap, 110 krachtoefeningen doe en zelf voorstel om er wat extra gewicht bovenop te doen tijdens het squaten – zijn we een paar jaar verder.

.

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN | PINTEREST

.

Posted on: 28 juli 2013, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *