Ilizarov-notities #13 | De 10-weken grens

.

Ik moet werkelijk… werkelijk… ophouden met artsen geloven. Ik ben inmiddels de 10-weken grens voorbij na de heupoperatie en loop nog steeds met loopkrukken. Nou ja, eentje dan (wat vast niet mag, maar mijn geduld begint op te raken). Toen dr. van Roermund mij drie maanden geleden vertelde dat het ilizarov-frame aan mijn rechterbeen uitgesteld zou worden om eerst mijn rechterheup te corrigeren, moest ik rekenen op tien weken lopen met loopkrukken. Ok, dat klonk als een periode die te overzien was. Yeah… I should’ve known…

Ik ben er met open ogen ingetuimeld. Ik zou zo ondertussen moeten weten dat het ‘probleem’ met artsen is dat ze (bijna) alles mooier voor doen komen dan het uiteindelijk blijkt te zijn. Twee keer een ilizarov-frame en je benen zijn weer recht (joh, eitje!) = Oh jee! Je hebt extra operaties nodig. Het frame mag er na drie maanden af = zeven maanden = maar je hebt nog een jaar nodig om alle kracht in je been terug te krijgen. Drie maanden revalidatietijd na de heupoperatie = na drie maanden loop je misschien zonder loopkrukken maar dan ben je er nog lang niet.

En ik WEET dat ik niet zo moet zaniken, dat andere mensen het veel erger hebben, dat sommige mensen niet eens geopereerd KUNNEN worden. MAAR soms kan ik wel GILLEN!

In oktober is het twee jaar geleden dat ik voor het eerst geopereerd werd. Ik was toen 25. Zoals het er nu uitziet mag ik blij zijn als ik tegen de tijd dat ik 30 ben alle operaties en revalidaties achter de rug heb. Dan heb ik hopelijk rechte benen, slijten mijn enkel- en kniegewrichten niet meer in een te hoog tempo, en zal blijken of  na vijf jaar – van pijn, ongemak, tranen, benen die stelselmatig chirurgisch gebroken werden, benen vol littekens en afwisselende periodes van niet kunnen lopen naar weer leren lopen – ALLES niet voor niets is geweest…

.

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN | PINTEREST

.

Posted on: 15 juni 2013, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *