Ilizarov-notities #12 | Wokkelbenen

.

‘Ja Lies, je hebt echt wokkelbenen.’
Ik lig op mijn rug op de bank met mijn benen in de lucht te zwaaien, terwijl een goede vriendin een kritische blik werpt op mijn benen. Inderdaad, ik heb ‘wokkelbenen’. Doordat mijn rechterheup acht weken geleden naar buiten is gedraaid/gecorrigeerd, is er een (nog) vreemd(er)e draai ontstaan in het rechteronderbeen. Het verschil tussen mijn benen springt nu wel heel erg in het oog. Ik was ervoor gewaarschuwd dat de stand van mijn onderbeen na de heupoperatie zou verergeren, maar het is toch echt een vreemd gezicht.

Misschien ben ik ook wel iets te ijdel dan goed voor me is. Ik heb inmiddels al een maxi-jurk gekocht om mijn benen tijdens de zomer te kunnen ‘verstoppen’, en ik weiger pertinent om ergens naartoe te gaan zolang ik nog met loopkrukken moet lopen. Ik kan het gewoon niet zo goed handelen, én wokkelbenen, én loopkrukken, overbodig om te vermelden dat ik van de rolstoel – die ik tijdelijk in bruikleen had – maar twee keer gebruik heb gemaakt (toen ik uit het ziekenhuis werd ontslagen en toen ik na twee weken aansterken bij mijn oma weer naar huis ging).

Te bedenken dat ik met het ilizarov-frame meer dan vier maanden met loopkrukken heb gelopen! Maar goed, in vergelijking met het frame is deze heupcorrectie ook een stuk minder pijnlijk en kon ik na twee weken al beginnen met oefeningen om kracht op te bouwen in het been. Ik ben nu ook weer begonnen met twee tot drie keer per week fysiotherapie. Leuk is anders – eigenlijk is het dodelijk saai want je bent het merendeel van de tijd een beetje onder supervisie aan het fitnessen – maar het heeft ditmaal echt snel resultaat. Na de laatste keer merkte ik zelfs dat ik al een beetje zonder loopkrukken rond kan strompelen lopen! Even volhouden dus.

Geduld is een schone zaak, ik weet het, maar ik zou willen dat ik NU alweer ‘normaal’ kon lopen.

.

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN | PINTEREST

.

 

Posted on: 1 juni 2013, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *