Ilizarov-notities #11 | De 6-weken grens

.

Eindelijk! De 6-weken grens. Gisteren heb ik de voorlopig laatste fragmin-injectie (bloedverdunner om trombose tegen te gaan) in mijn buik gezet en later vandaag mag ik tijdens fysiotherapie beginnen met het belasten van mijn rechterbeen en dit de komende weken langzaam opbouwen.

Zes weken ‘aantippend’ belasten (minimale belasting van het been – m.a.w. alleen je tenen mogen de grond raken zonder er gewicht op te zetten) klinkt misschien als een korte en overzichtelijk tijd, maar niets is minder waar. De afgelopen zes weken zijn in een traag tempo voorbij gekropen en ik betrap mezelf er steeds vaker op dat ik stiekem meer gewicht op mijn rechterbeen zet dan voorgeschreven. Ik ben al een paar keer onderuit gegaan, gelukkig was er ook elke keer een bank of bed om me op te vangen. Ook ben ik erachter gekomen dat loopkrukken een stuk gevaarlijker zijn dan je denkt, ze blijven geregeld ergens achter haken waardoor je van die gevaarlijke-bijna-omval-en-de-klap-opvangen-met-het-rechterbeen-acties krijgt. En laat ik over traplopen en natte badkamers maar niet beginnen…

Ten opzichte van het ilizarov-frame valt de pijn dit keer heel erg mee. Ik slik al een paar weken geen pijnstillers meer en ik voel dat het been al aan kracht terug begint te winnen (hiervoor doe ik wel meerdere malen per dag oefeningen om de beenspieren te trainen). Het litteken is helaas schrikbarend groter uitgevallen dan ik had verwacht. Er is een incisie gemaakt van mijn heup tot ongeveer de helft van mijn bovenbeen waarvoor 23 hechtingen nodig waren om de boel weer te sluiten. Er loopt dus een ‘mooie’ ritssluiting over mijn bovenbeen, en de pees waar de incisie doorheen loopt is nog wel behoorlijk gevoelig.

Maar goed, nog 4 weken en ik mag zonder loopkrukken lopen, en nog 6 weken tot ik weer op een basisniveau moet zijn en weer redelijk kan lopen. Het aftellen is in volle gang…

.

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN | PINTEREST

.

Posted on: 16 mei 2013, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *