Ilizarov-notities #10 | O-positief

.

Het was niet dat ik het niet wist, het risico op hevig bloedverlies tijdens botoperaties, dr. van Roermund had het er nog over twee dagen voor de operatie aan mijn heup. Maar ik waande me ‘veilig’. Het plaatsen van het ilizarov-frame was ook goed gegaan. Bloedverlies? Dat zou wel meevallen… toch? Goed, ik had het mis!

Inmiddels is het een maand geleden dat ik tijdens de operatie zoveel bloed verloor dat er een bloedtransfusie nodig was om me weer op te lappen. De twee zakken O-positief die via mijn infuus werden toegediend had ik zelfs opgedronken als het moest. Nog NOOIT had ik me letterlijk zo ziek, zwak en misselijk gevoeld.

Mijn lichaam kon niet meer, ik wist het en ik voelde het. Gelukkig wonen we in een land waar je niet dood hoeft te gaan als je zoveel bloed hebt verloren. Midden in de nacht werd er bloed aangevraagd, geleverd en toegediend. Meteen wist ik weer waarom ik zelf bloeddonor ben geweest.

Ik heb namelijk altijd het gevoel gehad dat ik, met de operaties aan mijn benen in het vooruitzicht, zelf nog eens een bloedtransfusie nodig zou hebben. Hoewel ik niet dol was op de naald die in mijn arm werd gestoken, vond ik het niet meer dan eerlijk dat ik bloed doneerde. Uiteindelijk zou het bloed van iemand anders mij nog eens een grote dienst bewijzen. En inderdaad, mijn gevoel klopte.

Helaas zal het nog wel even duren voordat ik weer bloeddonor kan worden, maar zodra het weer kan, zal ik het zeker weer doen!

Ben jij al bloeddonor?

© LizLohren.nl

Kijk voor meer informatie op de website van Sanquin.

.

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN | PINTEREST

.

 

Posted on: 7 mei 2013, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *