Ilizarov-notites #1 | My guy will call your guy

.

Goed, er is weer een nieuw jaar aangebroken, en terwijl iedereen vol frisse moed is begonnen aan de goede voornemens (cliché!), mag ik mij weer gaan ‘verheugen’ op een tweede ronde ilizarov-frame. Een nieuwe ronde, nieuwe kansen. En mijn kansen ga ik ditmaal (overmoedig?) hoog inschatten. Of dit waarheid gaat worden of gaat eindigen in een diep tranendal weet ik nog niet, maar ik weet ditmaal (in tegenstelling tot de eerste keer) heel goed wat ik kan verwachten, en wat ik in sommige gevallen beter wel of niet kan doen.

Ik ben pas gaan bloggen over mijn ervaringen met het ilizarov-frame nadat het frame van mijn linkerbeen was verwijderd. Het leek mij dit keer interessant om van begin tot eind ‘live’ te bloggen in de vorm van ‘ilizarov-notites’. Je kunt het vergelijken met dagboeknotities over mijn ‘ilizarov-belevenissen’ gedurende de aanloop naar de operatie, de ziekenhuisopname, de periode in het frame en de revalidatieperiode daarna.

Vandaag dan mijn eerste ‘entry’ in mijn digitale ‘iliazrov-notitieboek’:

My guy will call your guy

Het is ruim acht maanden geleden dat het ilizarov-frame van mijn linkerbeen is verwijderd in april 2012, wetende dat ik het hele traject nog een keer zou moeten afleggen met mijn rechterbeen. Tijdens een controle in november bleek echter dat ik mentaal nog niet toe was aan weer een ilizarov-frame en werd, onder het mom van ‘my guy will call your guy’, afgesproken dat ik in januari zou laten weten of ik er op dat moment wel aan toe zou zijn (om zo snel mogelijk geopereerd te worden). Januari leek in november nog ‘veilig’ ver weg, maar voordat ik het wist belde ik vier dagen geleden naar de polikliniek om ‘groen licht’ te geven. *Slik*. Nu is het afwachten geblazen tot ik weer opgenomen word in het ziekenhuis, en ik merk dat er een zekere onrust in is geslopen bij mij. Ervan uitgaande dat ik binnen twee tot drie maanden een oproep kan ontvangen is het nu zaak om orde op zaken te stellen, dingen af te ronden en voorbereidingen te treffen.

Te beginnen met fysiotherapie. Gisteren is er een krachtmeting gedaan om te zien hoeveel kracht er in beide benen zit, en om te bepalen hoe rechts nu ook optimaal ‘getraind’ kan worden om het ilizarov-frame zo goed mogelijk op te kunnen vangen. Uit de meting is gebleken dat links qua kracht inmiddels dicht in de buurt komt van rechts, alle fysiotherapie is dus niet voor niets geweest. En, tot zowel mijn verbazing als die van de fysiotherapeut, blijk ik meer kracht in mijn lichaampje te hebben dan in eerste instantie gedacht. Het schema dat nu is samengesteld om mijn benen te gaan trainen voorspelt dan ook een groots (fysiek en mentaal) drama avontuur de komende weken…

Posted on: 12 januari 2013, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *