Kersthypocriet

Goed, ok dan. Al jaren schreeuw ik dat kerst enkel en alleen een commerciële aangelegenheid is. De geboorte van het kindje Jezus? Ooooh jaa… Dat is waar ook! Daarom vieren we kerst, doen we aardig tegen elkaar en roepen we eensgezind op tot wereldvrede. Hmmm, nou ja, sinds ik zo rond mijn tiende doorkreeg dat god niet bestond, ik daarmee het bestaan van Jezus ook in twijfel trok, en wereldvrede een loze kreet was, was kerst ook lang niet meer zo leuk.

Moraalridder die ik er was, mopperde ik tegen mijn oma dat het veel beter zou zijn om al het geld die de cadeautjes hadden gekost, aan een goed doel te schenken. Mijn oma antwoordde dat dit wel waar was, maar dat zij de gezelligheid op eerste kerstdag met iedereen bij elkaar, niet wilde missen. Ik was uitgepraat. Kerst draaide dus ook om gezelligheid. Dit hield mij een paar jaar zoet, totdat ik het ergens in de puberteit niet meer trok. Kerst had afgedaan. De kerstboom optuigen liet ik aan anderen over en aan de kersttafel verscheen ik met tegenzin.

Inmiddels heb ik nog steeds niets met kerst en mag het van mij afgeschaft worden, maar toch is er wel één (commercieel) aspect van kerst dat ik al die tijd stiekempjes toch hartstikke leuk ben blijven vinden. En dat heeft alles te maken met het decoratieve aspect van kerst. Ik ben namelijk helemaal verzot op mooi opgetuigde kerstbomen en mooi gedekte tafels. Misschien heel hypocriet, maar mijn creatieve geest heeft nu eenmaal wel oog voor mooie (kerst)zaken die geen klap te maken hebben met wereldvrede, goede doelen en aardig doen tegen je medemens.

Ja, ik ben een kersthypocriet. Maar wie kan er nu een moraalridder blijven bij zulke mooie decoraties:

Kerst(tafel)inspiratie opdoen @ Butlers Berlin
Kerst(tafel)inspiratie opdoen @ Butlers Berlin

.

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN | PINTEREST

.

 

Posted on: 20 december 2012, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *