365 Dagen Positief ~ Tevreden

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 169 e-mail van 365 Dagen Positief met als thema:

Tevreden zijn

…met jezelf. Ik vraag me weleens af, jezelf willen ontwikkelen is natuurlijk heel goed, maar waar ligt de grens tussen ontwikkeling en jezelf willen veranderen? Ik ben begonnen met 365 Dagen Positief bloggen om positiever in het leven te (leren) staan, het beste uit mezelf te halen. En inmiddels zit ik bijna op de helft van het jaar waarin ik mezelf al geregeld tegen ben gekomen.

En juist op die momenten waarin ik mezelf tegenkom, bespeur ik weleens een ‘niet goed genoeg’ gevoel. Vraag ik mezelf al: kan ik het niet beter anders aanpakken? En soms ook weleens de vraag: is dit wel wat of wie ik wil zijn? De kern van die vragen is dan eigenlijk: ben ik op zo’n moment bezig mezelf te ontwikkelen of wil ik mezelf veranderen in iemand anders?

169 Tevreden © LizLohren.nl

Eigenlijk gaat het ook niet om de vraag ‘goed genoeg, beter of anders’, het gaat om de vraag: ben ik tevreden met mezelf? Accepteer ik mezelf en accepteer ik daarmee ook dat ik mezelf niet hoef te veranderen om degene te zijn die ik wil zijn? Want in feite heb ik alles al in me om op en top mezelf te zijn.

~ Ben jij tevreden met jezelf? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

Posted on: 21 juni 2014, by : Liselore

One thought on “365 Dagen Positief ~ Tevreden

  1. Tevreden zijn gaat er juist om dat je niet hoeft te veranderen in ‘degene die je wilt zijn’. Sterker nog, elke dag verander je, en dat kan je proberen te sturen in een richting die je zelf wilt, of je kunt je er weinig mee bezig zijn. Kijk elke dag in de spiegel, noem 3 dingen op die goed in je leven gaan en 3 dingen die wat minder goed gaan, accepteer deze 6 zaken en leef de dag tevreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *