365 Dagen Positief ~ Geluk(kig)

Gisteren ontving ik mijn 29e e-mail van 365 Dagen Positief over ‘geluk’ en hoe iedereen dit weer anders definieert en ervaart. Geluk is niet iets tastbaars en iets wat je vast kunt houden. Het is een gevoel dat je pas herkent en ervaart op het moment dat het er is, en juist daarom is het zo belangrijk om bewust te zijn van het moment zelf. 

Ja, geluk. Het is ook maar een vreemd iets. Een universeel gevoel waar we allemaal naar verlangen en streven. Maar soms tast je volledig in het duister hoe dit gevoel te bereiken, en het zelfs te herkennen op het moment dat het zich voordoet. Dit komt misschien ook wel omdat we – en nu spreek ik inderdaad in cliché-termen – veel te gehaast leven.

Van ‘het nu’ maken we niet zoveel mee omdat we continu bezig zijn met het verleden en de toekomst. Wie heeft er dan  nog tijd om stil te staan bij ‘het moment’ waarin we ons bevinden, en al het moois dat zich daarin afspeelt? Ik heb mezelf er jarenlang schuldig aan gemaakt, herkende momenten van geluk pas achteraf, en dan was het al te laat om het nog terug te halen. Zonde!

Er valt zoveel energie te halen uit een (klein) moment van geluk.

[Tweet bovenstaande quote]

Daarom probeer ik ook steeds vaker stil te staan bij het moment. Dit kan variëren van momenten waarin ik – op een bewolkte dag zoals vandaag – een straaltje zonlicht door de wolken zie breken en door mijn raam naar binnen zie schijnen, tot de momenten dat ik helemaal uit het niets, een gevoel van geluk ervaar. Want die momenten heb ik ook, en steeds vaker nu ik veel bewuster positief – en gelukkig – probeer te wil zijn.

~ Wat maakte jou vandaag gelukkig? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

29 Geluk[kig] © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 1 februari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *