365 Dagen Positief ~ Be Proud!

Gisteren kreeg ik mijn vijfde e-mail van 365 Dagen Positief. In deze e-mail werd de tip gegeven om een ‘succes-dagboek’ bij te houden. Een klein dagboek of notitieboek waarin je al je (kleine) successen opschrijft. Zo kun je je focussen op het positieve gevoel die deze successen met zich mee hebben gebracht. Na verloop van tijd zul je ook zien dat je steeds meer opschrijft in je succes-dagboek, omdat je je meer en meer zult richten op de (kleine) successen in je leven. 

“Be proud, meid! Be proud!” Ik hoor het mijn nicht nog zeggen. En gelijk heeft ze. Wat er ook gebeurd, wees trots op wat je hebt bereikt, de weg die je hebt afgelegd om daar te komen en houd die momenten van trots vast. Geef ze een plekje in je geheugen, en keer ernaar terug als je jezelf eraan wilt herinneren dat je altijd trots op jezelf kunt en mag zijn.

Door die trotse momenten – de succes-momenten – op te schrijven en te bewaren, geef je jezelf eigenlijk een heel mooi cadeau. Maar omdat ik al dagelijks een ‘gewoon’ dagboek probeer bij te houden, lijkt het mij niet zo handig om er ook nog een succes-dagboek(je) op na te houden. Maar ik heb hier een perfect alternatief voor!

Sinds een paar maanden houd ik, samen met een vriendinnetje, een ‘trots-box’ bij, hoewel ik het steeds een ‘positivo-box’ noem. De ‘trots/positivo-box’ is eigenlijk een plat koekblik met daarop een papiertje geplakt, waarop staat: POSITIVO: MOMENTJES + GEDACHTEN. In dit blik stoppen wij regelmatig korte notities over de succesjes die we behaald hebben, uitdagingen die we aangegaan zijn en de positieve gedachten die onverwachts in onze gedachten opkomen.

Eens in de zoveel tijd openen we het blik om ons onder te dompelen in al die heerlijke momentjes waar we vol trots op terugkijken. Het schrijven van deze notities helpt mij in ieder geval ook om deze als inspirerende gedachten mee te blijven dragen, en tevoorschijn te toveren op de momenten dat ik wel even wat trots/succes/positiviteit etc. kan gebruiken:

Vergelijk het met zonnestraaltjes die je tevoorschijn kunt toveren wanneer je maar wilt…

[Tweet bovenstaande quote]

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

5 Be Proud © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 7 januari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *