365 Dagen Positief ~ Spreek je uit

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 97e e-mail van 365 Dagen Positief met als thema:

Uitspreken van gevoelens

Hoewel veel mensen mij extravert vinden, totaal niet verlegen, klaar voor een rubriekje ‘Liesje vindt dat…’ en dan lekker spuien natuurlijk, heb ik een ontzettend verlegen en introverte kant. Niet dat ik mijn gevoelens angstvallig voor me houd, delen doe ik ze echt wel, positief én negatief, maar met betrekking tot het laatste, doe ik dat liever op een later tijdstip met iemand die ik echt vertrouw.

Ik ben er dan ook geen voorstander van om ‘zomaar’ mijn gevoelens uit te spreken. Natuurlijk, als ik blij ben en het gevoel heb de hele wereld aan te kunnen, dan zul je mij horen. Maar negatieve gevoelens houd ik zo lang mogelijk voor me totdat het weer een beetje afgevlakt is, of ik deel het wel iemand die ik vertrouw, maar slik bijvoorbeeld mijn tranen weg en weeg mijn woorden zorgvuldig af.

97 Spreek je uit © LizLohren.nl

Het zou voor mijn eigenwaarde best goed zijn om een manier te vinden waarop ik beter mijn gevoelens kan en durf te uitten. Alles altijd maar opkroppen heeft in die zin ook helemaal geen meerwaarde. Net zoals een goed potje janken ontzettend op kan luchten, kan ik hetzelfde effect ook bereiken door meteen mijn gevoelens te delen (met iemand die ik vertrouw!) en ze niet op te kroppen.

~ Uit jij je gevoelens? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

Posted on: 10 april 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *