365 Dagen Positief ~ Tegenstellingen

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 96e e-mail van 365 Dagen Positief met als thema:

Dualiteit

Ik heb het al eens eerder gezegd: zonder yin geen yang en zonder regen geen zonneschijn. Eigenlijk, als ik er zo over nadenk, bestaat het leven uit een aaneenschakeling van tegenstellingen; een dualiteit. Tegenstellingen om duidelijk te maken wat mooi is en wat minder mooi, wat een gevoel van geluk geeft en wat een gevoel van verdriet etc. etc..

Als er geen tegenstellingen waren tussen de positieve en negatieve dingen in mijn leven, zou ik het geluk niet herkennen al werd het voor mijn voeten geworpen incl. een overduidelijk routebeschrijving waar dan precies voor mijn voeten het geluk zou liggen… en dan nog zou ik er overheen kijken, stappen, struikelen en weer verder lopen.

96 Tegenstellingen © LizLohren.nl

Vlak voordat ik begon met het schrijven van deze blogpost ben ik door een stortbui heen gefietst, niet leuk, maar inmiddels schijnt er weer een zonnetje. De zonnestralen door mijn raam waardeer ik door die stortbui een stuk meer, dan wanneer het al de hele dag zonnig was geweest. Een beetje symbolisch voor de ups en downs in mijn leven, waar ik door de downs de ups meer waardeer.

~ Hoe beschouw jij de tegenstellingen in je leven? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

Posted on: 9 april 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *