365 Dagen Positief ~ Eigenwaarde

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 95e e-mail van 365 Dagen Positief met als thema:

Eigenwaarde

Weet je wat ik me net bedacht: als ik mezelf helemaal naar beneden kan praten – en ja, dat kan ik – waarom is het dan zo moeilijk om mezelf helemaal het oneindige in te prijzen? Waarom geloven we eerder (onterecht geformuleerde) negatieve dingen over onszelf, ongeacht of deze door iemand anders of onszelf worden uitgesproken, in plaats van de positieve dingen? Waar komt dat vandaan?

Nou ja, misschien moet ik me erbij neerleggen dat ik het antwoord op bovenstaande vragen nooit zal krijgen, maar het is wel even iets om bij stil te staan en goed door te laten dringen. Teveel (onbewuste) gedachten over mezelf zijn nog steeds behoorlijk  negatief. Ik ben wie ik ben, zolang ik niets doe of denk met de intentie om een ander of mezelf te schaden, waarom dan niet wat positiever?

95 Eigenwaarde © LizLohren.nl

Een beetje meer eigenwaarde zou wat dat betreft een wereld van verschil maken. Mijn leven zou ook een stuk makkelijker worden als ik meer leerde vertrouwen op mezelf en dat alles simpelweg gaat zoals het hoort te gaan, wat er ook gebeurt, of ik mezelf nu naar beneden praat of mezelf accepteer voor wie ik ben: de *allerleukste-zoals-geen-ander-bestaat*…

~ Hoe zit het met jouw eigenwaarde? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

Posted on: 8 april 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *