365 Dagen Positief ~ Levenshouding

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 92e e-mail van 365 Dagen Positief met als thema:

Levenshouding

Nou goed, dat was niet helemaal het thema van de e-mail, maar dat heb ik ervan gemaakt omdat het maken van positieve keuzes – het eigenlijke thema – sowieso een beetje de rode draad is van een positieve ‘levenshouding’. Elk moment maken we keuzes en die keuzes draaien negen van de tien keer om de houding die we aannemen ten opzichte van een kwestie, persoon, hoe je in het leven wenst te staan etc..

Nu ken ik iemand die echt ALTIJD fluitend aan komt wandelen én VROLIJK hallo zegt én (bijna) alles van de ZONNIGE kant bekijkt, beredeneert of rechtpraat. Ik kan daar soms zo ontzettend de pest in hebben! Heb dan zin om te schreeuwen: ‘Het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn! Kun je nu niet één keertje net zo lekker chagrijnig zijn zoals ik nu helemaal chagrijnig van jou word?!’

Het punt is dat ik zelf wel wat meer van die ‘positieve levenshouding’ kan gebruiken… De dingen niet zo zwaar oppakken als het tegenzit of als iemand naar tegen mij doet. Vooral dat laatste, daar kan ik me toch snel door uit het veld laten slaan. Eigenlijk… zou ik tegen ‘gemene’ personen bovenstaande ‘preek’ in aangepaste vorm af moeten ratelen: ‘Zo zeg, rozengeur en maneschijn is er ook niet bij voor jou! Kun je nu niet net zo vrolijk zijn zoals ik nu helemaal chagrijnig van jou word?!’

*Gniffel*… Hoe zou iemand daarop reageren?

~ Hoe zou jij je levenshouding omschrijven? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

92 Levenshouding © LizLohren.nl

Posted on: 5 april 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *