365 Dagen Positief ~ Focus

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 90e e-mail van 365 Dagen Positief met als thema:

Focus

Waar je je aandacht – focus – op richt, dat groeit. Hmmm… Nu heb ik een behoorlijke mind of my own, constant overlopend van de (te) grote hoeveelheid aan dingen waar ik mijn focus op richt. Is die focus altijd even positief? Nee, in alle eerlijkheid zit er achter het merendeel van mijn gedachten een gevoel/gedachte van: ‘als dat maar goed gaat’, ‘kan ik dat wel’, ‘zou ik dat wel doen’ etc.. Zonde, want hierdoor maak ik het voor mezelf behoorlijk moeilijk om de dingen tot een succesvol einde te brengen, als het me al lukt om het tot een einde te brengen.

Zodra ik ergens aan twijfel heb ik de neiging om dingen uit te gaan stellen en van uitstel komt vaak genoeg afstel – als ik dan toch met cliché uitspraken aan het strooien ben ;) Eigenlijk heb ik behoefte aan een ‘gewoon doen’ focus. Niet uitstellen, maar gewoon doen. Er bestaat toch zeker niets heerlijkers dan al je to do’s af kunnen vinken en er zo’n voldaan gevoel van ‘dat heb ik maar mooi weer gedaan’ aan overhouden. En natuurlijk erop leren vertrouwen dat wat de uitkomst ook is van alle afgevinkte to do’s, dat het sowieso goed is dat ik het heb gedaan…

~ Hoe zit het met jouw focus? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

Posted on: 3 april 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *