365 Dagen Positief ~ De Dood

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 88e e-mail van 365 Dagen Positief met als thema:

De Dood

Lekker zwaar onderwerp om de ochtend mee te beginnen hè ;) Maar toch vraag ik me af waarom zoveel mensen de dood als een zwaar onderwerp opvatten. Als een ‘angstig’ onderwerp haast. Is dat iets heel Westers*? Ik had het er laatst over met mijn acupuncturiste en zij maakte een heel mooie opmerking: ‘In het Westen is wetenschap de religie.’ Daarmee bedoelt zij dat alles verklaard moet worden. Zijn er verklaringen voor? Zijn er statistieken om beweringen te onderbouwen? Dan is het waar, anders niet.

Is de dood te verklaren? Is er een leven na de dood? Zijn daar keiharde bewijzen voor? Nee, oh, nou, dan is de dood maar iets heel engs. Hoe beperkt eigenlijk. En jammer, want op die manier leef je een groot deel van je leven in angst om iets dat heel natuurlijk is, en naar mijn mening het tegenovergestelde van eng. Ik geloof in een ziel, een ziel die leert tijdens het leven en een ziel die evalueert en verder leert nadat dit leven tot een einde is gekomen door de dood.

Voor mij is de dood dan ook een logisch vervolg zodra ik alles heb geleerd wat ik moest leren in dit leven. En hopelijk leef ik nog heel lang om nog meer te leren, maar als mijn leven morgen voorbij is, dan betekent dit dat ik hier uitgeleerd ben. Dat is verdrietig en ik denk dat mijn ziel daar ook nog best een tijd verdrietig om zal zijn, vooral om de mensen die ik dan achter zal laten en die mij los zullen (moeten) laten. Maar ik vertrouw erop dat ik ze weer zal zien, misschien zelfs in een volgend leven, want daar geloof ik ook in.

~ Hoe denk jij over de dood? ~

Dream On & Write On
Liselore

* Voor de mensen die het nog niet wisten, ik ben Indisch via mijn vader en Hollands via mijn moeder. 

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

Posted on: 1 april 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *