365 Dagen Positief ~ Universum

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 87e e-mail van 365 Dagen Positief met als thema:

Het Universum

Ja, ik weet het, het ‘universum’ klinkt zo heerlijk zweverig, new age, geitenwollensokkig etc. etc.. Maar het gaat eigenlijk om het basisprincipe dat alles met elkaar in verbinding staat, hoe groot of klein iets ook mag lijken. Zo geloof ik niet in toeval maar dat is onderhand algemeen bekend. Naar mijn mening heeft alles een reden, of ik het nu snap of niet, en of ik er zelf een aandeel in heb gehad of niet.

Mijn opa zei vroeger altijd dat als je iets maar graag genoeg wilde, en er maar vaak genoeg aan dacht, dat het nog zou gebeuren ook. Helaas dacht ik toen in al mijn kinderlijke onschuld dat als ik maar vaak genoeg dacht aan dat paard dat ik wilde, het er vanzelf wel zou komen. Helaas, zo werkte het universum dan weer niet. Maar goed, een flink aantal jaren verder heb ik inmiddels door dat het gaat om positief denken en vooral niet egoïstisch denken… ;)

Even terug naar ‘alles heeft een reden’ en de ‘kleine toevalligheden’ des levens. Soms kan er meer achter iets zitten waar je in eerste instantie aan voorbij gaat. Een mooi voorbeeld dat werd gegeven, is hoe je soms verzonken bent in negatieve gedachten – en dat ben ik nog best wel vaak, eerlijk is eerlijk – en je ineens uit je gedachten wordt getrokken, bijvoorbeeld door een hard geluid of je loopt ergens tegenaan, bijna alsof het universum wilt zeggen: ‘ophouden nu!’

Nou ja, of je erin gelooft of niet – ik wel – het universum werkt door op meerdere niveaus.

~ Geloof jij in toeval? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

Posted on: 31 maart 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *