365 Dagen Positief ~ Goed

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 84e e-mail van 365 Dagen Positief met als thema:

Tijd voor positiviteit

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als bij mij ’s ochtends de wekker gaat ben ik altijd diep teleurgesteld dat er niet wat meer (slaap)uurtjes in een nacht zitten. En en als ik ’s avonds weer onder mijn dekbed kruip, hoop ik lekker snel in slaap te vallen… terwijl mijn gedachten overuren draaien om alle indrukken van de dag te verwerken. Tja…

Ik sta eigenlijk nooit zo stil bij hoe ik mijn dag begin en eindig, en dat is best wel gestrest als ik er zo over nadenk. Hoeveel beter zou ik de dag beginnen en eindigen als ik vlak voor het opstaan en het slapen gaan even de tijd nam om bewust positief te denken. En dan niet zozeer in de zin van: ‘wat is er vandaag allemaal goed gegaan of vandaag wordt geweldig’. Nee, gewoon een stukje simpeler: ‘alles is goed zoals het is’.

Het hoeft niet altijd allemaal zo ‘moeilijk’ of ‘omslachtig’. Soms is het voldoende om de tijd te nemen voor het simpele feit dat alles goed is, alles is ok, zelfs al voelt het niet zo, dat wordt het wel weer. Best een simpele manier om de dag op een positieve manier af te sluiten en weer te beginnen…

~ Hoe eindig en begin jij de dag? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

Posted on: 28 maart 2014, by : Liselore

2 thoughts on “365 Dagen Positief ~ Goed

  1. De laatste tijd val ik ’s avonds sneller in slaap, dat is wel echt fijn. Maar in de ochtend kan ik me best vaak wat neerslachtig voelen en piekeren. Ik heb het idee dat wanneer ik net wakker ben, ik veel vatbaarder ben voor negatieve gevoelens. In de loop van de ochtend verdwijnt dat dan gelukkig gewoon weer.
    Misschien helpt het om die quote: ‘alles is goed zoals het is’ op mijn nachtkastje te hangen, zodat dat het eerste is wat ik zie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *