365 Dagen Positief ~ Optimisme

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 82e e-mail van 365 Dagen Positief met als thema:

Optimisme

Glas halfvol of half leeg? Dat komt wel goed of dat gaat nooit goed? Zonneschijn na regen of regen na zonneschijn? Ik ben leuk/goed/perfect zoals ik ben of ik zou meer …vul maar in… moeten/willen zijn? Eerlijk is eerlijk, ik ging ruim 27 jaar standaard uit van de tweede optie(s). Waar dat vandaan kwam, ik heb geen idee en ik denk daar eigenlijk ook niet veel over na, belangrijker is dat ik er nu steeds beter op probeer te letten om wat optimistischer in het leven te staan.

Ik heb de neiging om in doemscenario’s* te denken – een voorschot nemen op mijn ‘ongeluk’, noemde mijn moeder het ooit – en dit vreet natuurlijk heel veel energie. Energie die ik beter kan inzetten om het beste uit mijn leven te halen, om te genieten, creatief en productief aan de slag te gaan en hier weer – positieve – energie uit te halen.

Natuurlijk, het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Gelukkig maar, anders zou ik het geluk niet herkennen al werd het voor mijn voeten geworpen. Yin en Yang. Ja, zo nu en dan ‘ontplof’ ik ook weleens om vervolgens weer opgelucht adem te halen en tegen mezelf te zeggen: ‘Zo, opgelucht nu? Moving on!’ 

Laatst lag ik in bed en bleef ik in mijn hoofd herhalen: ‘Heb vertrouwen.’ Vertrouwen dat alles een reden heeft en dat alles goed komt. Het is nergens voor nodig om bang te zijn, pessimistische veronderstellingen te maken. Komt tijd komt raad, ook als iets niet gaat zoals ik had verwacht of gehoopt.

~ Ben jij een optimist of pessimist? ~

Dream On & Write On
Liselore

* [edit wo. 26 maart, 10:27u] Toevallig is ‘doemdenken’ het thema van vandaag, wist ik ook niet toen ik deze blogpost gisteren schreef.

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

Posted on: 26 maart 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *