365 Dagen Positief ~ Moeten?

Goedemorgen! Eergisteren ontving ik mijn 80e e-mail van 365 Dagen Positief over ‘moeten’. Heel vaak denken we in termen van ‘moeten’, dat kan gaan om kleine of grote dingen. Maar als we iets ‘moeten’ werkt dit niet bepaald stimulerend op een positieve mindset.

‘Moeten maakt gek’, luidt de titel van een boek dat ik ruim tien jaar geleden kocht op aanraden van iemand die zei dat ik dat boek ‘echt moest lezen’. Uhm, misschien zegt het voldoende dat ik het boek nog steeds niet ook maar heb ingekeken. Moeten heeft zo’n dwingende en negatieve ondertoon.

Maar goed, ik denk ontzettend veel in termen van ‘moeten’. Ik moet dit nog doen en dat nog doen. En eigenlijk zou ik *vul maar in* moeten… En al dat moeten frustreert mij meer dan ik doorhad nu ik er zo over nadenk. Ik moet nog even wat werk doen. Ik moet nog een blogpost schrijven. Ik moet nog even dat telefoontje plegen…

Ik moet van alles. Maar eigenlijk moet ik helemaal niets. Ik maak de keuze om de dingen te doen die ik doe, heb gedaan of wil doen. Maar omdat ik er het woord ‘moeten’ aan verbind, krijgt het allemaal een beetje een negatieve lading omdat ik me ook niet afvraag waarom ik de dingen doe die ik doe.

Daarom: ‘moeten’ bestaat niet meer voor mij. Ik wil iets doen, ik ga iets doen, ik zal iets doen én dat wil/ga/zal ik doen omdat… en dan positief formuleren ;)

~ En wat ‘moet’ jij vandaag allemaal doen? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

Posted on: 25 maart 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *