365 Dagen Positief ~ Beschermlaag

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 79e e-mail van 365 Dagen Positief met de volgende titel: ‘iedereen heeft een gouden boeddha in zich’. Deze titel was naar aanleiding van een verhaal over een boeddha van klei, die eigenlijk niet helemaal uit klei bleek te bestaan. De boeddha was alleen maar bedekt met een laag klei die diende als een beschermlaag, zoals we allemaal onze beschermlaag of lagen hebben om onze ware (gouden) kern te beschermen.

Ik heb er weleens vaker over nagedacht, alle lagen/maskers die een persoon kan hebben, mijzelf daarin niet uitgezonderd. En ik ben er nog niet helemaal over uit of deze lagen nu wel of niet een constructieve/positieve functie dienen. Diep van binnen heb ik namelijk een heel kwetsbare (gouden) kern en die kern laat ik maar aan heel weinig mensen – waar ik me op mijn gemak bij voel – zien.

Het punt is dat een ‘kern’ niet voor niets een kern is, en een kern komt nu eenmaal met een omhulsel. Daarbij is het denk ik van belang voor jezelf te weten – of aan te voelen – wanneer je wel en niet je kern wilt en kunt onthullen en jezelf kwetsbaar opstellen. Want je kwetsbaar opstellen vind ik toch wel een van de mooiste dingen die er is door al het vertrouwen dat je daarmee uitstraalt.

Eigenlijk is er niets mis mee om een beschermend (klei)laagje (of meerdere) om je kern te hebben opgebouwd, zolang je maar wel weet dat deze laag er niet voortdurend omheen hoeft te zitten.

~ Heb jij ook een kleilaag(je) om je kern opgebouwd? ~

Dream On & Write On
Liselore

P.S. Zometeen om 12u gaat er ook weer een Quote On! online.

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

79 Beschermlaag © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 23 maart 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *