365 Dagen Positief ~ Denkpatronen

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 78e e-mail van 365 Dagen Positief over het schrappen van een paar woorden uit je vocabulaire. Het gaat dan om woorden die je gebruikt in een negatief geformuleerde zin, bijvoorbeeld ‘niet’ en ‘niemand’. Beter is het om te letten op je woordgebruik en op die manier niet alleen positiever in je woorden te worden maar ook positiever in het leven te staan.

Op zo nu en dan een terugval, ben ik inmiddels stukken gevorderd in het stoppen met vloeken en schelden. Zelfs in mijn gedachten wordt het al een stuk minder, want eerlijk is eerlijk, ook al vloek(te) ik niet (meer) hardop, in mijn gedachten was het nog  weleens een ander verhaal. Dat was dus stap 1.

Stap 2. Eerst (bewust) nadenken voordat ik iets zeg, zeker als het gaat om een negatieve uitspraak. En een negatieve uitspraak is er sneller uit dan ik doorheb, te denken aan mijn uitspraak laatst: ‘…niet in jouw wereld thuishoren.’ Wat dat betreft maak ik het cliché ‘spreken voor het nadenken’ wel heel erg waar.

Als ik beter ga letten op wat ik uitspreek en hoe ik iets verwoord, zal ik hopelijk uiteindelijk ook mijn denkpatronen leren aanpassen. Minder negatieve gedachten, in positievere/genuanceerdere termen denken, en hier ook naar spreken en handelen. Ik heb er weer een uitdaging bij… ;)

~ Welke woorden ga jij schrappen? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

78 Denkpatronen © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 22 maart 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *