365 Dagen Positief ~ Dat. Weet. Ik. Niet.

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 75e e-mail van 365 Dagen Positief en ik heb waarschijnlijk de ‘goden getart’ toen ik mijn lichtelijk atheïstische ‘duiveltje’ liet spreken in mijn vorige blogpost. Ik ontving me toch een zoetsappig ‘goddelijk’ verhaal over vriendelijkheid en goedheid. Het verhaal ging over de tegenstelling arm (dakloze man) en rijk (succesvolle zakenvrouw), en hoe de rijke mevrouw zich niet tegen liet houden door vooroordelen om de dakloze man te helpen. 

Even los van het ‘goddelijke’ aspect van het verhaal, hoe snel staan we eigenlijk niet klaar met onze veronderstellingen over anderen? En dan heb ik het niet alleen over een dakloos persoon op de straat, maar ook over personen met bijvoorbeeld een ander opleidingsniveau, werk, sociale achtergrond etc. Volgens mij een stuk sneller dan we misschien wel (van onszelf) denken.

Ook ik ga – nog steeds – snel uit van veronderstellingen en laatst ben ik mezelf daar flink in tegengekomen. De woorden waren mijn mond al uit voordat ik het doorhad:

“Even in alle eerlijkheid! Ik hoor ook niet in jouw wereld thuis.”

Waarschijnlijk vat je ‘m nog niet helemaal. Tegen wie en waarom zei ik dit?

  • Wie? Iemand op wie ik ooit mijn hopeloos hilarisch gênante – niet bestaande – ‘flirttechnieken’ los heb gelaten. Hij liet zich acuut een maand niet meer zien. Ik had hem opgegeven… en mezelf daarbij ook. Totdat hij totaal onverwachts weer voor mijn neus stond.
  • Waarom… ik – een paar weken later – zei dat ik niet in zijn wereld thuishoorde? Omdat ik had besloten dat hij ook niet in ‘mijn wereld’ thuishoorde.
  • Omdat? Hij een aantal jaren jonger is, uit een heel ander ‘milieu’ komt en onze opleidingen- en vakgebieden net zo ver van elkaar vandaan liggen als de noord- en de zuidpool.

Oh mensen, ik schaam me kapot. Wat een afgrijselijke snob ben ik toch! Maar nu komt ie hoor. Dit is wat hij droogjes opmerkte:

“Dat weet ik niet.”

*Bam!* Dus dat Liesje! Steek die maar in je zak met al je veronderstellingen. Want hij had helemaal gelijk: Dat. Weet. Ik. Niet. Zolang ik mij niet over mijn veronderstellingen – en mezelf – heen zet, sluit ik bij voorbaat al van alles uit. Dat lijkt me toch niet de bedoeling…

~ Hoe snel ga jij uit van veronderstellingen? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

75 Dat Weet Ik Niet © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 19 maart 2014, by : Liselore

2 thoughts on “365 Dagen Positief ~ Dat. Weet. Ik. Niet.

  1. Ik heb meer last van veronderstellingen over veronderstellingen over mij…ik bedoel dat ik mijn eigen blik (veronderstelling) zeer laat beïnvloeden door de veronderstelling van anderen (ingewikkeld…maar ik kan het niet beter uitleggen, haha)

    1. Maar ik snap je helemaal hoor. Daar heb ik ook wel een beetje (veel) last van, maar ik probeer mezelf voor te houden dat wat ik ook doe, er altijd wel veronderstelling van anderen over mij op zullen volgen en dat er helemaal niets is wat ik daaraan kan doen. Dus waarom zou ik er dan verder op veronderstellen… ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *