365 Dagen Positief ~ Geloven

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 74e e-mail van 365 Dagen Positief met daarin de songtekst van You Raise Me Up:

When I am down and, oh my soul, so weary;
When troubles come and my heart burdened be;
Then, I am still and wait here in the silence,
Until you come and sit awhile with me.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up: To more than I can be.

There is no life – no life without its hunger;
Each restless heart beats so imperfectly;
But when you come and I am filled with wonder,
Sometimes, I think I glimpse eternity.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up: To more than I can be.

You Raise Me Up is misschien wel het bekendste in de uitvoering van Josh Groban, maar is daarnaast nog door tientallen andere artiesten gecoverd. Hoewel ik niet zeker weet of You Raise Me Up geschreven is met een ‘religieuze’ inslag, kreeg ik wel die indruk tijdens het lezen van de songtekst. En ik ben gewoon NIET van de ‘goddelijke’ verheerlijking. Ik heb er niets op tegen als mensen in (een) god geloven, maar ik heb mijn grenzen als het gaat om het verheerlijken van (een) ‘god’.

En daarmee wil ik niet beweren dat ik een die hard atheïst ben. Ik geloof zeker in een ‘hogere’ kracht. In ‘iets’ dat ons verbind, en als je het zo wilt noemen, dan geloof ik ook dat er meer is tussen ‘hemel en aarde’. Toeval bestaat in mijn optiek niet. De grote lijnen en lessen in het leven staan volgens mij al vast. In een god hoef je van mij niet te geloven, maar wel in jezelf en de kracht die anderen je kunnen geven als je elkaar tegemoet kunt komen. Hmm… Ik had niet een paar generaties eerder geboren moeten worden, ik was op de brandstapel beland.

Maar goed, You Raise Me Up slaat op de kracht die je haalt uit je geloof in (een) god of een inspirerend persoon. Maar de rollen kunnen natuurlijk ook omgedraaid zijn, en daarbij dacht ik meteen aan het volgende – niet zo bekende – liedje van Jewel: Angel Standing By. Wat ik zo leuk vind aan Jewel is dat zij niet bepaald zuiver zingt, maar wel met ontzettend veel gevoel. Daar heb ik ontzettend veel bewondering en waardering voor.

~ In wat/wie geloof jij? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

74 Geloven © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 18 maart 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *