365 Dagen Positief ~ NU

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 73e e-mail van 365 Dagen Positief met daarin de volgende tekst:

De volgende vraag werd aan Buddha gesteld: ‘Welke meditatie beoefenen u en uw leerlingen?’

Hij antwoordde : ‘We zitten, we lopen en we eten.’

De vraagsteller merkte op: ‘Maar iedereen zit, loopt en eet, dat is toch niets bijzonders?’

Buddha vertelde hem: ‘Als we zitten, wéten we dat we zitten. Als we lopen, wéten we dat we lopen. Als we eten, wéten we dat we eten.’

Meestal verliezen we onszelf in het verleden of laten we ons meenemen naar de toekomst. Als we aandacht hebben voor de kleine dagelijkse terugkomende dingen, voor alles wat er in en rondom ons gebeurt, dan worden we geleidelijk aan vervuld van diepe Gemoedsrust, Vrede en Liefde.

Loop langzaam… haast je niet. Elke stap brengt je naar het beste moment van je leven… het huidige ogenblik!

Thich Nath Hanh

In het nu (leren) leven is de basis van mindfulness. Het is één van de beste manieren om tot jezelf te komen en volop bewust te zijn van jezelf en je gedachten. Op dat gebied heb ik nog een flinke slag te slaan met mijn ‘fladderige’ mindset. Ik heb altijd haast, letterlijk en figuurlijk. Eergisteren was voor het eerst sinds lange tijd dat ik langzaam heb gelopen – en dan ook nog omdat ik fysiek nog niet sterk genoeg ben om er stevig de pas in te zetten – en geprobeerd heb om niet te gaan ‘fladderen’ met mijn gedachten maar in het ‘nu’ te blijven.

Niet dat het mij echt lukte om in het nu te blijven met mijn gedachten, want ze vlogen alle kanten op. Steeds weer terugkeren naar het verleden, en mijzelf afvragen wat ik misschien anders had kunnen doen, en invullen wat er in de toekomst misschien wel of niet gaat gebeuren, is een gewoonte van mij. Een gewoonte die er al achtentwintig jaar inzit en er niet van de ene op de andere dag uit te krijgen is. Maar toch is het goed dat ik er eens in de zoveel tijd aan herinnerd word om in het heden te blijven.

Het is belangrijk dat ik leer om met één ding tegelijkertijd bezig te zijn en mij daarop te concentreren in plaats van steeds mijn gedachten af te laten dwalen. Als ik blog stop ik ook heel vaak met typen en zie je mij met een hand onder mijn kin voor me uitstaren en opgaan in mijn gedachten of fantasie. Op zich is dat niet erg, want ik haal daar ook veel inspiratie uit om te kunnen schrijven, maar soms, soms is het NU ook inspirerend genoeg…

~ Leef jij in het NU? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

73 NU © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 17 maart 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *