365 Dagen Positief ~ Wandelen

Gisteren ontving ik mijn 72e e-mail van 365 Dagen Positief over… wandelen. We weten allemaal dat frisse lucht belangrijk is voor lichaam en geest en toch maken we maar bar weinig tijd voor een wandeling. Het geeft zoveel energie, eigenlijk zou het niet verkeerd zijn om een wandeling in je agenda in te plannen.

Ik weet niet wat het is, maar in het weekend beland ik altijd in een soort dipje. Doordeweeks ben ik altijd wel aan de slag en in het weekend valt dat een beetje weg. Aan de ene kant vind ik namelijk dat ik ‘gewoon’ weekend moet houden zonder verplichtingen, maar aan de andere kant zijn er altijd to-do’s die stiekem in mijn achterhoofd blijven ‘zeuren’. En omdat ik dan aan geen van beide ‘kanten’ toe wil geven word ik een beetje passief.

En passief gedrag is niet bepaald bevorderend voor mijn humeur. Als ik maar lang genoeg met mijn ‘zieltje onder mijn arm’ blijf zitten, starend naar een beeldscherm waar alleen Facebook open blijft staan, tja, daar word ik eigenlijk ronduit nijdig van. Tijd om naar buiten te gaan! En zowaar, toen ik gisteren de deur uitstapte brak het zonnetje door de wolken.

Ik had alleen maar mijn sleutels en mijn iPhone in mijn jaszakken. Mijn oordopjes bleven thuis zodat ik niet afgeleid kon worden door naar muziek te luisteren. En ook mijn portemonnee bleef thuis om niet in de verleiding te komen langs de winkel te wandelen.

Ik woon in een buitenwijk met heel veel groen en ik besloot naar een park te gaan waar ik nooit echt helemaal ingelopen was. Een goed besluit, want er was bijna niemand te bekennen en ik kon lekker uitwaaien. Ik weet niet hoelang ik weg ben geweest, misschien ‘maar’ een half uur, maar het was superfijn! Ik heb me nu voorgenomen om dagelijks een wandelingetje te maken, want ik zit stiekem veel meer binnen dan goed mij is…

~ Maak jij regelmatig een wandeling(etje)? ~

Dream On & ‘Walk’ On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

72 Wandelen © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 16 maart 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *