365 Dagen Positief ~ Complimenten

Gisteren ontving ik mijn 71e e-mail van 365 Dagen Positief met de opdracht om de hele dag (gemeende!) complimenten te geven aan iedereen die je tegenkomt. Dit kan om van alles gaan, ook heel kleine dingen. En bedenk je goed dat je er zelf ook vrolijk van wordt als je een ander blij maakt met een compliment(je).

Complimenten… Ik word er altijd een beetje verlegen van als ik er één krijg, draai er dan een beetje omheen. Zeg wel dank je wel maar schakel snel over op een ander onderwerp of geef een compliment terug om de aandacht weer op iets anders te vestigen dan mijzelf. Ik heb ook heel lang lang het – onzekere – gevoel gehad dat als ik een compliment kreeg, het vast niet gemeend was.

Voorheen gaf ik dus ook niet veel complimenten aan anderen omdat ik bang was dat ze mij niet zouden geloven. Dat heb ik gelukkig afgeleerd. En inmiddels heb ik ook geleerd om gemeend ‘dank je wel’ te zeggen als ik een compliment krijg en niet meer te twijfelen een mezelf of het nu wel of niet gemeend is. Want waarom zou iemand ongemeend een compliment geven?

Wat een wereld van verschil kan er bestaan tussen het geven en ontvangen van complimenten.

[Tweet bovenstaande quote]

Het zit allemaal tussen mijn oren. Vanaf nu ga ik een stuk kwistiger worden met het geven én ontvangen van complimenten. Ik blij, een ander blij, allemaal blij… :)

~ Hoe ga jij om met het geven en ontvangen van complimenten? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

71 Complimenten © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 15 maart 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *