365 Dagen Positief ~ Verstandig Hart

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 70e e-mail van 365 Dagen Positief over het maken van (belangrijke) keuzes en of je je dan baseert op wat je verstand je ingeeft of wat je hart je ingeeft. Meestal ga je voor wat je verstand je ingeeft, maar wat nu als je je hart eens meer laat spreken?

Natuurlijk, sommige keuzes moet je gewoon met je verstand nemen. Zonder meer, maar soms merk ik dat ik mij teveel laat leiden door mijn verstand en te weinig door mijn hart. Ik denk dat dit komt omdat ik zo ontzettend perfectionistisch ben, geen verkeerde keuzes wil maken en daardoor teveel op het veilige vlak wil zitten. Als ik iets maar rationeel kan verantwoorden, dan zal het wel goed zijn. Maar is dit zo?

Ik weet dat ik een heel goede intuïtie heb, dat ik best kan handelen naar wat mijn gevoel, mijn hart, mij ingeeft. Dat er in feite geen verkeerde keuzes bestaan. Zolang ik mijn keuzes maar in volle overtuiging maak, naar wat goed voelt en niet wat goed is beredeneerd. Mijn verstand volgt vanzelf mijn hart wel. Zoals ik al eens eerder schreef, de meeste keuzes waar ik achteraf spijt van heb gekregen zijn de ‘beredeneerde’ keuzes geweest.

Er is niets mis met het volgen van mijn hart, het haalt het beste in mij naar boven. Keuzes die andersom gemaakt worden, zijn van alle kanten dichtgetimmerd met rationaliteit die geen ruimte laten om outside the box, of outside the choice te denken. Eerst mijn hart, en dan mijn verstand vanzelf wel en gaan ze hand in hand verder.

~ Maak jij keuzes vanuit je hart of vanuit je verstand, of gaat dit bij jou hand in hand? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

70 Verstandig Hart © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 14 maart 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *