365 Dagen Positief ~ Prachtig!

Gisteren kreeg ik mijn zevende e-mail van 365 Dagen Positief. De strekking van de e-mail was dat iedereen er mooi en stralend uit kan zien. En voel je je niet mooi – die dagen hebben we allemaal weleens – besteed dan juist wat extra aandacht aan je uiterlijk(e verzorging). En vergeet daarbij ook niet de positieve affirmaties waarmee je jezelf een hart onder de riem kunt steken.

Schoonheid komt van binnen… We kennen deze uitspraak allemaal en toch heb ik er niet altijd een boodschap aan gehad. Nog niet zo lang geleden voelde ik mij – letterlijk en figuurlijk – lelijk. Het begon bijna drie jaar geleden. Ineens kreeg ik een paar pukkeltjes op mijn wang, en dat voor iemand die nog nooit last had gehad van een onrustige gezichtshuid. En ja, ik had daar ontzettend de pest.

Had ik toen geweten hoe die paar pukkeltjes op mijn wang zich in drie jaar tijd zouden ontwikkelen tot een acné over mijn hele gezicht, dan had ik op dat moment nog wel even gewacht met mijn gemopper. Wat ik ook deed, van het aanpassen van mijn eetpatroon (dat eigenlijk al heel gezond was) en steeds nieuwe verzorgingsproducten gericht op de onrustige gezichtshuid, het ging van kwaad tot erger. Zo erg, dat ik mijzelf een paar maanden geleden hoorde zeggen: “Ik ben niet mooi meer.”

Ik kon de pukkels op mijn gezicht niet meer aanzien! Totdat ik iets interessant las over het reinigen van een vette gezichtshuid met… OLIJFOLIE! Ja, inderdaad, olijfolie! En het werkt! Echt! Mijn gezichtshuid is inmiddels een stuk rustiger geworden. Nog steeds onrustig, maar rustiger. Vat je ‘m nog? Wil je weten hoe? Nou, hier komt ie dan, op z’n populair Amerikaans verwoord, in de trend van een beautyblog:

7 Prachtig © LizLohren.nl

  • ’s Avonds masseer ik mijn gezicht in met een beetje olijfolie gemengd met een druppeltje tea tree olie.
  • Daarna leg ik een vochtig microvezeldoekje – dat ik in een laagje heet water heb gelegd en daarna voldoende af heb laten koelen om vast te kunnen pakken – op mijn gezicht, laat de stoom even inwerken en veeg daarna in één keer de olie weer van mijn gezicht af met het doekje.
  • Als laatste maak ik mijn gezicht schoon met de Skin Tonic van de Neutral gezichtsverzorgingslijn, wrijf ik nog wat tea tree olie op onrustige pukkeltjes en smeer mijn gezicht in met een beetje Neutral Face Cream.
  • ’s Ochtends was ik mijn gezicht met de Neutral Face Wash (of een andere parfumvrije Face Wash) en maak ik wederom mijn gezicht schoon met de Neutral Skin Tonic en gebruik ik de Neutral Face Cream.

That’s it! Gecombineerd met het drinken van voldoende water en thee, en zo min mogelijk zuivel en suiker, lijkt mijn gezichtshuid na een paar weken deze routine aan te hebben gehouden, eindelijk wat rustiger te worden.

Schoonheid komt van binnenuit… en vanuit een creatieve insteek.

[Tweet bovenstaande quote]

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 9 januari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *