365 Dagen Positief ~ De Berg

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 68e e-mail van 365 Dagen Positief met daarin een verhaal over een ‘berg’ om te beklimmen. Althans, het voornemen om een berg te beklimmen, maar er elke dag een excuus voor verzinnen om de berg vooral niet te beklimmen. Maar wat nu als je een reden verzin om de berg wél te beklimmen? Want wat nu als je die ene droom om de berg te beklimmen niet waarmaakt? Dan zullen op den duur al je overige dromen (ook) een stille dood sterven.

Ik heb een echte berg te beklimmen… twee eigenlijk. Jaren schoof ik het voor me uit, tot het punt dat ik het letterlijk niet meer kon. Het gaat om de Fronalpstock en de Klingenstock die een deel van het Zwitserse dorp Stoos omringen. De laatste zomers die ik daar doorbracht nam ik me telkens weer voor om de bergen te beklimmen/bewandelen, maar vond altijd wel een excuus om het niet te doen. Ik genoot van het uitzicht op en niet vanaf de desbetreffende bergen.

Twee operaties en bijna drie jaar later heb ik er natuurlijk ontzettend veel spijt van dat ik die bergen niet ‘getrotseerd’ heb toen het nog kon. Maar geen nood, ik heb nu een doel om na te streven, namelijk dat zodra alle operaties en revalidaties achter de rug zijn, ik mezelf weer helemaal ‘gezond’ verklaar zodra ik die twee bergen af kan strepen van mijn ‘bucketlist’.

Ergens staan deze twee bergen niet alleen symbool voor een ‘fysieke’ overwinning, maar ook ‘mentale’ overwinning. Want hoe ik het ook bekijk, en hoeveel ik ook uit mijn huidige situatie probeer te halen voor zover dat mogelijk is, het voelt sinds de eerste operatie alsof ik in een ‘on hold‘ levensfase zit. Wachtend tot het moment dat ik weer voluit kan gaan, en er letterlijk en figuurlijk niets meer in de weg staat tussen mij en mijn dromen…

Maar goed, ook al is deze levensfase een beetje een (berg)dal, het uitzicht is zeker niet verkeerd en des te hoger zal de top zijn zodra ik deze heb bereikt :)

~ Heb jij ook een berg (of twee) te beklimmen? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

68 De Berg © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 12 maart 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *