365 Dagen Positief ~ Uiterste Best

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 65e e-mail van 365 Dagen Positief met de vraag over hoe je nu elke dag het beste uit jezelf kunt halen? Volledig in het nu leven. Niets uitstellen wat belangrijk voor je is. Wat je doet met overtuiging doen. Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gedrag. En anderen behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden… met respect.

Respect. Ik denk dat daar de kern ligt. En dan in de eerste plaats respect voor jezelf, of zoals mijn oma zegt: ‘Je kunt pas van een ander houden, als je van jezelf houdt.’ Met andere woorden, ik kan een ander pas met respect behandelen als ik mezelf ook met respect behandel. Heb jij daar weleens over nagedacht? Of je jezelf wel met respect behandelt?

Ik weet wel zeker dat ik anderen met meer respect behandel dan ik mezelf behandel. Ik ben veel strenger voor mezelf dan ik ooit voor een ander zou zijn. Dus aan alle mensen die menen dat ik bij hen de lat belachelijk hoog leg: beeld je nu maar eens in hoe hoog die lat voor mezelf is ;)

Maar die hoge lat voor zorgt er helemaal niet voor dat ik het beste uit mezelf haal. Elke dag weer val ik vaker van die lat af dan dat deze een brug vormt naar het allerbeste in mezelf. Ik denk dat de tijd – de realisatie – nu echt gekomen is om de lat eens wat lager te leggen. Immers, ik doe mijn best.

En vanaf nu wil ik meer dan mijn uiterste best doen om het beste uit mezelf te halen, te genieten, te leven en te ontdekken dat elke dag, nee elk moment, nieuwe kansen biedt.

~ H(oe h)aal jij het beste uit jezelf? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

65 Uiterste Best © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 9 maart 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *