365 Dagen Positief ~ Is Het Waar?

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 64e e-mail van 365 Dagen Positief  met daarin vier vragen – van Byron Katie – die je jezelf kunt stellen om weer in het hier en nu te komen als je negatieve gedachten hebt

  1. Is het waar?
  2. Kun je absoluut zeker weten dat het waar is?
  3. Hoe reageer je, wat gebeurt er, wanneer je die gedachte gelooft?
  4. Wie zou je zijn zonder de gedachte?

Ahaaaa, dit is echt iets voor de koningin der negatieve gedachten! *moi*. Ik ga heel snel van het ergste/negatieve uit en dat is natuurlijk  je reinste tijdverspilling. Vaak loop ik één of twee doemscenario’s vooruit, nog voordat iets of iemand de kans heeft gekregen om zich (op een positieve manier) te ontwikkelen.

Het wordt wel steeds minder omdat ik het nu steeds sneller door begin te krijgen van mezelf. Maar bovenstaande vier vragen raken wel de kern van waar ik nu echt mee bezig ben als ik weer eens aan het ‘doemdenken’ ben, want:

  1. Nee, het is haast nooit waar.
  2. Ik weet bijna wel zeker dat het niet waar is.
  3. Ik reageer vanuit onzekerheid, want ik ben bang dat dingen mis gaan, dus raak ik in paniek en ga ik doemdenken.
  4. Ik zou een stuk gelukkiger en rustiger mens zijn zonder al dat doemdenken.

 ~ Hoe ga jij om met negatieve gedachten / doemdenken? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

Is Het Waar © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 8 maart 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *